Voceaconstantei.ro Tort cu crema de cocos
Voceaconstantei.ro: Tort cu crema de cocos
14 May, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3005
Marime text
Ingrediente pentru o forma rotunda cu diametrul de 20 cm:
Blat:
180 g faina
120 g zahar
100 g unt
2 oua
5 g praf de copt
vanilie
un praf de sare
Crema de cocos:
o conserva lapte de cocos cu continut maxim de grasime, tinuta obligatoriu la frigider cel putin 12 ore
50 g ciocolata cu lapte sau neagra
70 g zahar pudra
Ingredientele si mai ales untul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Pentru blat punem intr-un bol untul, pe care il mixam pentru un minut pana devine cremos. Adaugam apoi zaharul si mai mixam pe viteza medie cateva minute (maxim 5) pana ce amestecul devine albicios si aerat.
Adaugam ouale pe rand si amestecam dupa fiecare adaugare pe viteza medie pana se incorporeaza. Punem si aromele (vanilie, coaja de lamaie sau portocala, dupa preferinta) si mai mixam pentru un minut. Daca amestecul pare taiat, nu va faceti probleme, la copt se va omogeniza!
Separat cernem impreuna faina, praful de copt si praful de sare. Le adaugam apoi peste amestecul cremos si mixam pe viteza mica pana sunt complet incorporate.
Ungem o forma rotunda de tort cu putin ulei sau unt topit sau punem hartie de copt in forma. Turnam aluatul si il punem la copt pentru 30-35 de minute sau pana cand daca introducem o scobitoare in mijlocul blatului, aceasta iese curata.
Dupa ce s-a copt, il lasam in forma pentru 10 minute, apoi il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
Pregatim apoi crema de cocos.
Topim ciocolata pe foc foarte mic amestecand continuu.
Luam conserva de cocos din frigider si o deschidem cu grija pentru a nu se amesteca apa de cocos cu ”untul”. Scoatem usor ”untul de cocos” din conserva intr-un bol. (tips 1)
Mixam pentru 1 minut la viteza medie, apoi adaugam zaharul pudra cernut in prealabil si mai mixam usor 2 minute.
Adaugam ciocolata si mai amestecam putin pana la incorporarea completa.
Dam crema la rece pana cand asamblam tortul.
Pentru asamblarea tortului, taiem longitudinal blatul racit complet pentru a obtine 2 blaturi.
Asezam primul blat pe o farfurie si punem jumatate din crema de cocos, asezam si al doilea blat si punem restul de crema.
Ornam dupa preferinte si ocazia cu care il servim.
Eu am presarat pe margini ciocolata rasa si am topit deasupra putina ciocolata alba peste care am pus flori si fluturasi din pasta de zahar.
Lasam tortul la rece cel putin o ora inainte de servire. Ambalat corespunzator, il putem consuma in maxim 3-4 zile.
Tipsuri:
Lichidul ramas din conserva cu lapte de cocos il putem pastra pentru a il folosi la prepararea mancarurilor tailandeze, preparatelor de pui sau diferitelor sucuri sau smoothie-uri. Daca doriti sa il pastrati, trebuie folosit in maxim 48 de ore de cand ati desfacut conserva.
Sursa: Voceaconstantei.ro
Blat:
180 g faina
120 g zahar
100 g unt
2 oua
5 g praf de copt
vanilie
un praf de sare
Crema de cocos:
o conserva lapte de cocos cu continut maxim de grasime, tinuta obligatoriu la frigider cel putin 12 ore
50 g ciocolata cu lapte sau neagra
70 g zahar pudra
Ingredientele si mai ales untul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Pentru blat punem intr-un bol untul, pe care il mixam pentru un minut pana devine cremos. Adaugam apoi zaharul si mai mixam pe viteza medie cateva minute (maxim 5) pana ce amestecul devine albicios si aerat.
Adaugam ouale pe rand si amestecam dupa fiecare adaugare pe viteza medie pana se incorporeaza. Punem si aromele (vanilie, coaja de lamaie sau portocala, dupa preferinta) si mai mixam pentru un minut. Daca amestecul pare taiat, nu va faceti probleme, la copt se va omogeniza!
Separat cernem impreuna faina, praful de copt si praful de sare. Le adaugam apoi peste amestecul cremos si mixam pe viteza mica pana sunt complet incorporate.
Ungem o forma rotunda de tort cu putin ulei sau unt topit sau punem hartie de copt in forma. Turnam aluatul si il punem la copt pentru 30-35 de minute sau pana cand daca introducem o scobitoare in mijlocul blatului, aceasta iese curata.
Dupa ce s-a copt, il lasam in forma pentru 10 minute, apoi il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
Pregatim apoi crema de cocos.
Topim ciocolata pe foc foarte mic amestecand continuu.
Luam conserva de cocos din frigider si o deschidem cu grija pentru a nu se amesteca apa de cocos cu ”untul”. Scoatem usor ”untul de cocos” din conserva intr-un bol. (tips 1)
Mixam pentru 1 minut la viteza medie, apoi adaugam zaharul pudra cernut in prealabil si mai mixam usor 2 minute.
Adaugam ciocolata si mai amestecam putin pana la incorporarea completa.
Dam crema la rece pana cand asamblam tortul.
Pentru asamblarea tortului, taiem longitudinal blatul racit complet pentru a obtine 2 blaturi.
Asezam primul blat pe o farfurie si punem jumatate din crema de cocos, asezam si al doilea blat si punem restul de crema.
Ornam dupa preferinte si ocazia cu care il servim.
Eu am presarat pe margini ciocolata rasa si am topit deasupra putina ciocolata alba peste care am pus flori si fluturasi din pasta de zahar.
Lasam tortul la rece cel putin o ora inainte de servire. Ambalat corespunzator, il putem consuma in maxim 3-4 zile.
Tipsuri:
Lichidul ramas din conserva cu lapte de cocos il putem pastra pentru a il folosi la prepararea mancarurilor tailandeze, preparatelor de pui sau diferitelor sucuri sau smoothie-uri. Daca doriti sa il pastrati, trebuie folosit in maxim 48 de ore de cand ati desfacut conserva.
Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii