Voceaconstantei.ro Tort de ciocolată cu cocos şi iaurt
Voceaconstantei.ro: Tort de ciocolată cu cocos şi iaurt
30 May, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3143
Marime text



Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 22 cm:
Pentru stratul de cocos:
300 g iaurt gras ( eu am folosit unul cu vanilie – 10% grasime) – se poate inlocui cu crema de branza, mascarpone, branza proaspata, ricotta
2 galbenusuri de ou
100 g zahar pudra
70 g fulgi de nuca de cocos
Pentru prajitura de ciocolata:
4 galbenusuri de ou
6 albusuri de ou
60 g zahar brun ( se poate folosi si alb)
2 linguri de zahar pentru albusuri
25 g faina
20 g amidon
25 g cacao
60 g ciocolata
o lingurita praf de copt
extract de vanilie sau arome dupa preferinta
Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda, apoi o ungem cu unt topit sau ulei. Topim ciocolata si o lasam la racorit.
Pentru stratul de cocos, punem intr-un castron: iaurtul, fulgii de cocos, zaharul pudra si cele 2 galbenusuri.
Daca folositi iaurt simplu, puneti si semintele de la o pastaie de vanilie, sau esenta, sau doar coaja rasa de lamaie sau portocala. Amestecam bine cu o spatula pana sunt incorporate. Turnam compozitia in forma pregatita si o lasam de-o parte.
Pentru prajitura de ciocolata batem galbenusurile cu zaharul brun pana isi dubleaza volumul, adaugam ciocolata topita si incorporam cu un tel. Cernem deasupra ingredientele uscate: faina, amidon, cacao, praf de copt. Incorporam usor.
Separat, batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea foarte tare. Adaugam o lingura de bezea in amestecul de ciocolata si incorporam, apoi adaugam cate una pana incorporam toata bezeaua. Aromam prajitura.
O turnam usor deasupra stratului de cocos si dam la cuptor pentru o ora sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt, o scoatem pe un gratar si o lasam sa se racoreasca in tava pentru cel putin 15 minute. Apoi o rasturnam pe farfuria de servire si o lasam sa se raceasca complet.
Ornam dupa cum ne place cu ciocolata topita sau zahar pudra.
Pofta buna va doresc!
Sursa: Voceaconstantei.ro

Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii