Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:00 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

sfaturimedicale.ro 23 de alimente care îţi pot salva inima

ro

26 May, 2015 10:31 1918 Marime text


Acestea, împreună cu nucile, fructele de pădure şi cafeaua formează o abordare globală a modului înţelept de îngrijire a inimii tale.

Citeşte mai multe despre modurile în care poţi combate boala cardiacă, atacul de cord, presiunea sanguină ridicată, nivelul ridicare de colesterol şi diabet.  

Adevăr: Rozmarin, salvie, oregano şi cimbru conţin antioxidanţi.

1. Fructe de pădure negre

Fructele de pădure negre conţin mulţi nutrienţi sănătoşi pentru inimă, inclusiv folaţi, antioxidanţi, magneziu şi fibre, care ajută la controlarea nivelurilor de colesterol şi zahăr.

Sfat: fructele de pădure negre la conservă pot fi folosite în supe şi salate. Clăteşte-le cu apă pentru a îndepărta surplusul de sodiu.

2. Vin roşu şi rezveratrol


Dacă consumi alcool, vinul roşu este o alternativă pentru sănătatea inimii tale. Rezveratrolul şi catechinele, doi antioxidanţi din vinul roşu, pot proteja pereţii arterelor. Alcoolul poate intensifica HDL, colesterolul bun.

Sfat: Nu consuma mai mult de un pahar de vin pe zi dacă eşti femeie şi un pahar sau două dacă eşti bărbat. Alcoolul poate cauza probleme persoanelor care iau aspirină şi alte medicamente. Alcoolul consumat în cantităţi mari dăunează inimii.

3. Somonul: un superaliment

Este un aliment foarte bun pentru sănătatea inimii tale, fiind bogat în acizi graşi omega-3, EPA şi DHA. Acizii graşi omega-3 pot reduce riscul de dereglări ale ritmului inimii şi presiunea sanguină.


Sfat: Poţi găti somonul cu ierburi şi legume în folie de aluminiu.

4. Ton cu omega-3

Tonul este o sursă bună de acizi graşi omega-3. Tonul alb conţine mai mulţi acizi graşi omega-3 decât alte soiuri de ton. Alte surse de omega-3 sunt: scrumbia, heringul, păstrăvul, sardinele şi anşoa.

Sfat: Poţi găti tonul cu mărar şi lămâie. Dacă foloseşti peşte la conservă, optează pentru cel în apă şi nu în ulei.

Articolul integral îl puteți citi pe sfaturimedicale.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii