Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
Advertisement
03:25 28 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Afinele încetinesc procesele de îmbătrânire

ro

10 Jul, 2015 12:23 2443 Marime text
Afinele sunt fructe mici, suculente, cu un gust înţepător, care cresc în tufişuri scunde. Pigmentul lor bleumarin spre negru este un antioxidant puternic, afinele fiind o sursă importantă de vitaminele A, C, E, K şi PP, magneziu, mangan, sodiu, seleniu, zinc, fier, substanţe flavonoide. De aceea, au efecte antiinflamatorii şi antioxidante. Afinele mai conţin în concentraţie mare şi cel mai puternic antioxidant din natură, resveratrolul, o substanţă cu efecte antitumorale, anticancerigene şi de creştere a imunităţii. În plus, resveratrolul combate stresul oxidativ şi protejează ADN-ul celular.
 
Consumul regulat al acestor fructe încetineşte procesele de îmbătrânire, menţine energia organismului şi înlătură efectele toxice ale oxidanţilor din organism. Aceste fructe de pădure sunt importante pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, a bolilor neurodegenerative, pentru creşterea rezistenţei organismului în lupta împotriva agenţilor patogeni şi a stresului oxidativ. Sucul natural de afine scade nivelul de colesterol din sânge şi riscul de arteroscleroză. Totodată, ajută în tratamentul colitei, gastritei, dizenteriei, stărilor de indigestie, de greaţă şi vărsăturilor. Consumul de afine previne apariţia hipertensiunii arteriale, tratează diareea, cistita şi tulburările gastrointestinale. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii