Ai grijă ce mănânci! Otrava din iaurturile cu fructe
Ai grijă ce mănânci! Otrava din iaurturile cu fructe
20 Oct, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
2415
Marime text
Asociaţia Pro Consumatori (APC) a studiat 61 tipuri de iaurt cu adaosuri ce se găsesc pe piaţă, în hipermarketuri şi supermarketuri. S-a demonstrat că niciunul dintre produsele analizate nu respectă reţeta tradiţională a iaurtului cu adaosuri.
Cantitatea de zaharuri per unitatea de vânzare variază între 7 grame şi 55,2 grame, adică între o linguriţă şi jumătate de zahăr şi 11 linguriţe de zahăr. La 61% dintre iaurturile analizate s-au folosit arome sintetice. La 29% dintre iaurturile analizate s-a folosit amidon. La 28% dintre iaurturile analizate s-a folosit un preparat de fructe, care este de fapt un amestec de sucuri de fructe şi legume (morcov negru, sfeclă roşie). La 24% dintre iaurturile analizate s-a folosit concentrat de morcov negru. La 17% dintre iaurturile analizate s-a folosit sfeclă roşie.
Afecţiunile cauzate de consumul excesiv de zahăr sunt următoarele: osteoporoza şi probleme legate de asimilarea calciului, scăderea imunităţii, cancer, în special cel de colon, gastrită, colită de fermentaţie, tulburările de ciclu menstrual la femei, alergiile, scleroza, reumatismul, anemia, cardiopatiile, astenia, sinuzita, rinita.
Ce conţine iaurtul din comerţ?
În afară de iaurt, în acest tip de produs s-a mai identificat: zahăr, sirop de glucoză-fructoză, glucoză, sirop de zahăr, caramel, malţ din orz, sirop de zahăr invertit, amidon modificat, amidon din porumb ceros, acid citric, citrat de sodiu, azot, gumă guar, gumă arabica, gumă caruba, aspartam, acesulfam K, carmin, complexe de cupru ale clorofilelor şi clorofilinelor, caragenan, concentrat de morcovi negri, extract de ardei, suc concentrat de sfeclă roşie, suc de vişine, suc de banane, suc de piersici, concentrat de struguri, suc de lămâie, suc de caise, suc de pepene roşu, suc de kiwi, piure de afine, piure de banane, piure de căpşune, piure de caise, piure de piersici, gem de căpşună, sirop de struguri, extract de urzică, extract de spanac, zer, lapte praf degresat, culturi de iaurt, dextroză, şofrănel, gelatină alimentară, apă, proteine din lapte, pastă de alune, sare alimentară, pudră de cacao, pectine, unt de cacao, porumb, făină de orez, făină din seminţe de caruba, griş de porumb, praf de vanilie, miere de albine, bucăţi de ciocolată, curcuma, betacaroten, culturi lactice selecţionate, lapte praf degresat, fermenţi lactici selectionaţi, fermenţi de iaurt, smântână, fructe de pădure (mure, afine, zmeură, merişor), antocianine.Cantitatea de zaharuri per unitatea de vânzare variază între 7 grame şi 55,2 grame, adică între o linguriţă şi jumătate de zahăr şi 11 linguriţe de zahăr. La 61% dintre iaurturile analizate s-au folosit arome sintetice. La 29% dintre iaurturile analizate s-a folosit amidon. La 28% dintre iaurturile analizate s-a folosit un preparat de fructe, care este de fapt un amestec de sucuri de fructe şi legume (morcov negru, sfeclă roşie). La 24% dintre iaurturile analizate s-a folosit concentrat de morcov negru. La 17% dintre iaurturile analizate s-a folosit sfeclă roşie.
Pericole pentru sănătate
Aditivii alimentari, aromele sintetice şi E-urile pot afecta grav sănătatea cauzând: hiperactivitate, probleme gastrointestinale, carii dentare, afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree, alergii, greaţă, vomă, crampe abdominale şi musculare, reacţii alergice, amorţirea extremităţilor, oboseală, ritm cardiac anormal, crize, ameţeală, respiraţie greoaie, boala Alzheimer, boala Parkinson, boala Basedow-Graves, epilepsie, scleroză multiplă, diabet, depresie, ulcer, cancer.Afecţiunile cauzate de consumul excesiv de zahăr sunt următoarele: osteoporoza şi probleme legate de asimilarea calciului, scăderea imunităţii, cancer, în special cel de colon, gastrită, colită de fermentaţie, tulburările de ciclu menstrual la femei, alergiile, scleroza, reumatismul, anemia, cardiopatiile, astenia, sinuzita, rinita.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii