Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 04 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care duc la scăderea tensiunii arteriale

ro

19 Jun, 2015 09:18 8433 Marime text
 
Hipertensiunea arterială este o afecţiune care poate avea repercusiuni grave asupra organismului. Există multe alimente simple şi plante care pot menţine tensiunea arterială sub control. Fructele şi legumele bogate în potasiu şi fibre ajută la reducerea tensiunii arteriale crescute. Printre fructele bogate în potasiu se numără bananele, pepenele galben şi verde, caisele, curmalele, nectarinele, avocado, kiwi, portocalele, rodiile şi papaya. Legumele bogate în potasiu includ ţelină, spanac, broccoli, castraveţi, conopidă, pătrunjel, sparanghel, cartofi şi anghinare.
 
Alte legume ce ajută la scăderea tensiunii arteriale sunt roşiile care conţin cel puţin şapte compuşi specifici, inclusiv acid gama-amino butiric, în timp ce broccoli conţine cel puţin şase compuşi care contribuie la scăderea tensiunii arteriale, iar morcovii au cel puţin opt astfel de compuşi. De asemenea, usturoiul şi ceapa au efecte de reducere a tensiunii arteriale. În plus, usturoiul oferă alte beneficii pentru sistemul cardiovascular şi imunitar, ajuntând şi la reducerea nivelului de colesterol.
 
Un posibil remediu al tensiunii arteriale este acela de a consuma multă apă în fiecare zi. Trebuie evitat consumul unor cantităţi mari de sare, deoarece aceasta provoacă creşterea tensiunii arteriale, în special la cei care sunt sensibili la acest mineral.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aurel Selegean 08 Jan, 2020 15:34 Sunt extraordinare pentru orice persoane care folosește internetul și știe să citească Eu vă apreciez