Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 04 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care scad tensiunea arterială

ro

12 Jul, 2015 00:00 1701 Marime text
Hipertensiunea arterială poate avea consecinţe grave asupra organismului. O alimentaţie adecvată poate duce la scăderea tensiunii şi la îmbunătăţirea stării de sănătate. Consumul unei cantităţi mari de sare duce la creşterea tensiunii arteriale, iar echilibrul dintre sodiu şi potasiu din organism este unul foarte important. Prin urmare, este foarte important consumul alimentelor bogate în potasiu, precum fructe şi legume.
 
Bananele se numără printre cele mai bune surse de potasiu, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Cartofii sunt alimente cu conţinut scăzut de sodiu, reprezintă o sursă bună de fibre şi potasiu, consumul lor fiind benefic pentru reducerea tensiunii arteriale. Spanacul şi alte legume cu frunze verzi, care au un conţinut redus de sodiu, sunt alimente eficiente pentru gestionarea hipertensiunii arteriale.
 
Usturoiul, la rândul lui, are efecte de reducere a tensiunii arteriale, asigură sănătatea sistemului cardiovascular şi imunitar. Alte alimente care scad tensiunea sunt fasolea, soia, seminţele de in, fulgii de ovăz, sfecla roşie, afinele, avocado, oregano şi scorţişoara. Un posibil remediu al hipertensiunii arteriale este hidratarea, deoarece apa ajută la relaxarea corpului, inclusiv a arterelor presate şi înguste.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii