Alunele de pădure, remediu pentru paraziții intestinali
Alunele de pădure, remediu pentru paraziții intestinali
20 Jan, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2095
Marime text
- Miezul alunei este un aliment cu un bogat conținut caloric.
- Aceste fructe oleaginoase sunt benefice în tratamentul a peste 30 de afecțiuni, întreaga plantă având proprietăți medicinale: frunzele, mâțișorii și fructele.
Deși dețin proprietăți terapeutice valorificate încă din cele mai vechi timpuri, în prezent sunt puțini cei care cunosc calitățile vindecătoare ale alunelor.
Pe lângă, savoarea binecunoscută a lor, alunele sunt prețioase prin conținutul de vitamine și minerale, proyeine și acizi grași esențiali.
Energizante de excepție, reglează ritmul cardiac și eliminii paraziții cei mai cumpliți, scrie autorea Mariana Borloveanu, în cartea sa, intitulată "Leacuri Mănăstirești".
Alunele de pădure sunt renumite pentru varietatea proprietăților terapeutice. Răspândiți din Asia Mică și până în Himalaya, alunii sunt din ce în ce mai prezenți și în Europa. La noi, arbuștii de alun, cu aspectul lor de buchet, sunt răspândiți mai ales în vestul Olteniei, dar pe alocuri îi întâlnim și în sudul Banatului. În ultima vreme, după ce au fost cunoscute proprietățile benefice ale acestora, alunele de pădure au devenit din ce în ce mai căutate.
Aceste fructe oleaginoase sunt benefice în tratamentul a peste 30 de afecțiuni, întreaga plantă având proprietăți medicinale: frunzele, mâțișorii și fructele. Conform unor cercetări recente, sunt folosite în diferite tratamente, atât coaja, cât și ramurile arbuștilor tineri. Este esențial să nu uităm faptul că medicii consideră că în perioadele reci, chiar și alimentația oamenilor perfect sănătoși trebuie să includă un număr scăzut de calorii și un conținut ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți, ceea ce duce la un echilibru stabil al sistemului imunitar.
Alunele de pădure sunt recomandate în primul rând persoanelor anemic, dar și copiilor cu prbleme osoase, diabet sau tuberculoză. Datorită conținutului bogat de magneziu, alunele sunt un tonic al sistemului nervos central. Ele se numără printre frcutele cele mai consistente, consumul lor crescând puterea de concentrare și receptivitatea. Miezul alunei este un aliment cu un bogat conținut caloric. Miezul de alune este indicat în alimentați copiilor, a adolescenților, sportivilor, bătrânilor persoanelor anemice, femeilor cu tulburări de menopauză, precum și în cazurile de neurastenie sau viermi intestinali.
Sursa foto: wikipedia.org
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii