Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:56 26 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armonia Hospital Constanța Centrul de Diagnostic și Tratamentul Infertilității de cuplu, în sprijinul celor care doresc să devină părinți

ro

20 Dec, 2023 17:00 1580 Marime text
Sursă foto - Pixabay.com
  • Programeaza-te la un consult, în cadrul Armonia Hospital Constanța: 07 4747 4747 sau 0760 665 098.
 
Armonia Hospital Constanța vine în sprijinul cuplurilor care doresc să își întemeieze o familie. De altfel, Centrul de Diagnostic și Tratamentul Infertilității de cuplu din cadrul clinicii din Constanța oferă asistență medicală de specialitate pentru cuplurile care nu și-au văzut încă visul împlinit, acela de a deveni părinți.
 
Serviciile medicale specializate oferite în cadrul centrului includ:
  • Consultație de diagnostic pentru infertilitate
  • Analize hormonale și uzuale complete;
  • Histerosalpingosonografie,
  • Laparoscopie diagnostică și terapeutică
  • Histeroscopie,
  • Intervenții chirurgicale;
  • Consultație Nutrițională
  • Endocrinologie
  • Consult Diabet Zaharat și boli nutriție
 
Tratamentul corect înseamnă șanse de reușită mai mari. Programeaza-te la un consult: 07 4747 4747 sau 0760 665 098.
 
Infertilitatea de cuplu este definită ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil după 12 luni de raporturi sexuale regulate şi neprotejate. Conform acestei definiţii 15% dintre cuplurile de vârsta reproductivă sunt infertile.
 
Un alt concept, fecunditatea, exprimă şansa de a obţine o sarcină care să se finalizeze cu un copil întru-un ciclu menstrual dat. Definiţia infertilităţii este rigidă deoarece se raportează la o perioadă fixă, 12 luni, însă aproximativ 90% din cupluri concep după primul an de coabitare, dar există posibilitatea concepţiei spontane şi în următorii ani, deşi rata fecundabilităţii scade cu fiecare an.
 
Evaluarea cuplului infertil trebuie să ţină seama de toate verigile procesului de concepţie: ovulaţia, transportul tubar al ovulului, producţia şi viabilitatea spermatozoizilor, eliberarea în vagin la momentul oportun, receptivitatea mucusului cervical, fertilizarea şi receptivitatea uterină pentru implantare.
 
 
Tratamentul infertilităţii masculine se adresează în primul rând agentului etiologic, cauzei ca atare (dacă aceasta poate fi pusă în evidenţă) mergând în paralel cu tratamentul partenerei (dacă se impune).
 

Rezultate bune au fost citate în următoarele situaţii: afecţiuni endocrine nontesticulare, varicocel, ejaculare retrogradă, defecte anatomice de penis. În alte situaţii s-a recurs la fertilizare în vitro, inseminare artificială cu donor, transferul de gameţi intratubar sau adopţia. În paralel cu investigarea infertilităţii masculine se impune şi testarea unei eventuale infertilităţi feminine care poate avea mai multe cauze.
 
În ceea ce priveşte infertilitatea feminină tratamentul poate cuprinde atât terapia cauzală cât şi alte măsuri: inductori de ovulaţie, inseminare artificială, fertilizare in vitro, transferul de embrion, etc.
 
Alegerea terapiei adecvate depinde de o serie de factori care corespund nevoilor cuplului infertil. Aceşti factori includ eficienţa relativă a mijloacelor terapeutice, complexitatea şi costul diferitelor variante de tratament, vârsta femeii şi opţiunile personale şi emoţionale. În plus, terapia trebuie să fie abordată secvenţial, să nu excludă posibilitatea de concepţie spontană şi să ţină seama de raportul cost-beneficii-riscuri.
 
 
Citește și


Armonia Hospital Testul fetal non-stres (TNS sau cardiotocograma)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii