Armonia Hospital Constanța Sfaturi pentru protejarea sănătății, pe timp de caniculă, pentru gravide
Armonia Hospital Constanța: Sfaturi pentru protejarea sănătății, pe timp de caniculă, pentru gravide
26 Jun, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
852
Marime text
- La primele semne de insolație, cum ar fi amețeala, durerea de cap sau greața, solicitați imediat asistență medicală.
În contextul temperaturilor extreme, Armonia Hospital Constanța vă recomandă să luați măsuri suplimentare pentru protejarea sănătății.
Gravidele și copiii trebuie să se hidrateze constant, să evite expunerea directă la soare între orele 11 și 17 și să poarte haine lejere, deschise la culoare. Gravidele trebuie să se odihnească frecvent și să stea în medii răcoroase.
Pentru copii, asigurați-vă că beau suficiente lichide și evită activitățile intense în timpul orelor de vârf.
La primele semne de insolație, cum ar fi amețeala, durerea de cap sau greața, solicitați imediat asistență medicală.
Armonia Hospital este deschis non-stop cu medici de gardă- pentru obstetrică, ginecologie și pediatrie.
Stați în siguranță și sănătoși!
Cu toate că soarele are o mulțime de beneficii, iar petrecerea timpului în aer liber este recomandată în timpul sarcinii, expunerea la soare pe timpul verii poate cauza probleme în rândul femeilor însărcinate. Să ai grijă de tine corect în timp ce ești însărcinată poate fi o provocare chiar și în cele mai bune condiții. Dacă ultimele luni de sarcină, dar nu numai, te prind în perioada verii, mai ales dacă te afli în zone cu caniculă frecventă, poate fi greu să te simți confortabil, însă nu imposibil.
Temperatura internă a corpului crește în timpul sarcinii, astfel încât temperaturile externe ridicate pot avea un impact negativ asupra sănătății gravidei și fătului. Pentru a avea o sarcină cât mai sănătoasă și ușoară pe timpul verii, e bine ca gravida să poarte haine confortabile, să evite statul prea mult în soare, să înoate, dacă are ocazia, și să bea multă apă.
Studii științifice recente au scos la iveală faptul că radiațiile UV distrug rezervele de acid folic din organism, iar acidul folic este extrem de important pentru dezvoltarea fătului, în special în primele 3 luni de sarcină. Deficitul de acid folic poate cauza malformații ori dezvoltare insuficientă a fătului.
Nu numai radiațiile UV sunt dăunătoare femeilor gravide, ci și căldura la care acestea se expun atunci când fac plajă ori când stau la soare. Căldura excesivă este contraindicată pe parcursul celor 9 luni de sarcină, însă în primele 3 este cel mai important să se țină cont de această contraindicație întrucât atunci fătul se dezvoltă cel mai mult și trebuie să fie protejat în mod deosebit.
Și pericolul de insolație este mai mare în timpul lunilor de sarcină așa că gravida trebuie să se asigure că se hidratează corespunzător și că evită expunerea la soare în intervalul orar 10-17, atunci când radiațiile, dar și temperaturile, ating cote maxime.
Canicula înseamnă un val de căldură extremă și de umezeală timp de câteva zile la rând, cu temperaturi peste 32 de grade Celsius. Odată cu schimbările climatice, evenimentele de căldură extremă au loc mai des și sunt din ce în ce mai severe. Această căldură extremă îți face corpul să lucreze din greu pentru a rămâne rece și poate fi deosebit de periculos, provocând în unele cazuri chiar moartea.
Cei mai vulnerabili la caniculă
- vârstnicii (mai ales cei trecuți de 65 de ani);
- copiii, mai ales cei sub 2 ani (metabolismul lor diferă de al adulților);
- femeile gravide;
- persoane cu boli cronice (diabet și boli endocrine, boli mentale, adicții de substanțe sau alcoolism, schizofrenie, Parkinson, boli cardiovasculare, boli respiratorii, boli renale etc.);
- persoane care sunt sub anumite tratamente medicale (cele care au febră sunt în pericol mai mare);
- persoane vulnerabile socio-economic (persoanele fără adăpost, imobilizate, cele lipsite de informare, izolarea socială);
- persoane cu anumite ocupații (persoanele care muncesc în aer liber în condiții nepotrivite, care prestează muncă fizică în condiții neadecvate, mai ales dacă au anumite probleme de sănătate, dar și sportivii).
Cum afli rapid indicele radiației UV? Dacă umbra este mai mică față de înălțimea propriei persoane, atunci nivelul indicelui UV este mare și radiațiile pot deveni periculoase pentru organism, în cazul expunerii prelungite.
Citește și
Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii