Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 04 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile arpacaşului asupra sănătăţii

ro

03 Nov, 2014 15:19 9137 Marime text
Arpacaşul, obţinut prin decojirea boabelor de grâu, este bogat în substanţe nutritive, fibre, proteine, magneziu, fier, este sărac în calorii şi are proprietăţi terapeutice. Consumul de arpacaş reduce riscul apariţiei unor afecţiuni, precum diabetul, bolile coronariene, hipertensiunea arterială, obezitatea, afecţiunile cardiovasculare, dar şi cancerul. Arpacaşul este cicatrizant, are proprietăţi tonice, curăţă pielea şi stabilizează glicemia.

Ceaiul de arpacaş curăţă pielea de petele apărute odată cu înaintarea în vârstă, de eczeme sau negi. De asemenea, este şi un bun diuretic. Pentru curăţarea pielii, se recomandă consumul a două căni de ceai neîndulcit, în fiecare zi, timp de o lună sau două luni, în funcţie de gravitatea afecţiunii. Acest ceai se poate folosi ca tonifiant pentru faţă, în acest scop, se şterge faţa cu dischete înmuiate în ceai. Decoctul din arpacaş contribuie la combaterea constipaţiei. Arpacaşul poate fi folosit la diferite preparate cu orez, legume şi salate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii