Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile consumului de fenicul

ro

08 May, 2015 08:17 1708 Marime text
Feniculul are un gust dulceag şi delicat şi un miros subtil de anason sau lemn dulce. Face parte din familia rădăcinoaselor şi se înrudeşte cu morcovul, păstârnacul, ţelina, pătrunjelul şi mărarul. Toate părţile sale, adică seminţele, frunzele, tulpina şi rădăcina, sunt comestibile. Feniculul este bogat în fitonutrienţi, vitaminele A şi C, potasiu, magneziu, calciu, fier, cupru, molibden şi fibre.
 
Acest aliment este util în prevenirea bacteriilor şi a ciupercilor, pentru îmbunătăţirea digestiei, reducerea inflamaţiei, prevenirea cancerului de colon şi reducerea nivelului colesterolului. În cazul bebeluşilor, ceaiul de fenicul ajută la calmarea colicilor. De asemenea, este utilizat pentru îmbunătăţirea vederii.
 
Feniculul este folosit şi pentru diverse probleme digestive, inclusiv arsuri la stomac, gaze intestinale, balonare, pierderea poftei de mâncare, dar şi pentru beneficii în cazul unor infecţii ale tractului respirator superior, precum tuse sau bronşită. 

Sursa foto: foodstory.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii