Beneficiile consumului de lămâie
Beneficiile consumului de lămâie
23 Nov, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
2115
Marime text

Din punct de vedere nutriţional, lămâia este atât un aliment, dar şi un condiment, care aduce un aport caloric minimal de 30 kcal/ 100 g, făcându-l fructul ideal al dietelor de slăbire (apa cu lămâie – alimentul cu prezenţă obligatorie în aceste diete), relatează csid.ro.
2. Vitamina C din lămâie, prin efectele sale antioxidante şi flavonoide, ajută organismul să lupte împotriva diverselor boli, afecţiuni şi stimulează imunitatea;
3. Este un aliment alcalinizant. Deşi are gust intens (acid) poate fi folosită ca un pansament gastric-detoxifiant (apa cu lămâie).
4. Are proprietăţi antibacteriene demonstrate şi un rol detoxifiant hepatic;
5. Conţine vitamina P cu rol tonifiant al pereţilor vasculari şi cu efecte benefice în dieta persoanelor hipertensive;
6. Ajută în tratamentul litiazei renale (în special prin depuneri de calciu)
Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii