Beneficiile consumului de morcov crud
Beneficiile consumului de morcov crud
30 Jan, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
5146
Marime text
Multitudinea de vitamine și minerale conținute de morcov o încadrează printre cele mai benefice pentru sănătatea omului, potrivit clicksanatate.ro.
Consumul de morcov crud aduce numai beneficii. Iată cinci motive:
– aliat excelent în curele de slăbire, datorită efectelor benefice ale sistemului digestiv;
Morcovul este un aliat de încredere în curele de slăbire. Nu are multe calorii (42/100 gr.), ajută la păstrarea unui sistem imunitar rezistent, datorită betacarotenului, unul dintre cei mai puternici antioxidanți și protejează împotriva radicalilor liberi.
– oferă energie;
Vitaminele ca vitamina A, complexul de vitamine B și mineralele ca fier, potasiu, betacaroten, asparagina, calciu, magneziu, fac din morcov un ingredient perfect pentru salate sau sucuri energice.
– foarte bun pentru întărirea gingiilor și o cavitate bucală curată
”Ronțăitul” morcovilor este foarte benefic pentru gingii și dinți. Mestecat bine, morcovul curăță și dezinfectează, reglează pH-ul din gură și ajută la întărirea gingiilor.
– face pielea să strălucească
Morcovii au fost folosiți dintotdeauna în combinații pentru creme de față și de mâini, folosite împotriva ridurilor, dar și pentru a reduce din vizibilitatea unor cicatrici în urma arsurilor, eczemelor, furunculelor. De altfel, morcovul se pune direct pe rana proaspătă acolo unde este cazul, iar măștile pentru față cu morcov crud sunt recunoscute ca fiind printre cele mai răcoroase și benefice. Un consum regulat de morcov ajută în păstrarea unei epiderme sănătoase și strălucitoare.
– excelent în combaterea cancerului de plămâni și de colon
Morcovii au fost folosiți mereu pentru efectele terapeutice datorită sucului plin de substanțe energizante, suc extrem de benefic pentru copii, gravide și bătrâni. Pe lângă reglarea tranzitului intestinal, morcovii sunt excelenți și pentru eliminarea paraziților intestinali. Ceea ce îi face incredibili este și acțiunea lor antidiareice, purgative, cicatrizant pentru stomac, laxative și un adevărat prieten al ficatului.
Consumul de morcov crud aduce numai beneficii. Iată cinci motive:
– aliat excelent în curele de slăbire, datorită efectelor benefice ale sistemului digestiv;
Morcovul este un aliat de încredere în curele de slăbire. Nu are multe calorii (42/100 gr.), ajută la păstrarea unui sistem imunitar rezistent, datorită betacarotenului, unul dintre cei mai puternici antioxidanți și protejează împotriva radicalilor liberi.
– oferă energie;
Vitaminele ca vitamina A, complexul de vitamine B și mineralele ca fier, potasiu, betacaroten, asparagina, calciu, magneziu, fac din morcov un ingredient perfect pentru salate sau sucuri energice.
– foarte bun pentru întărirea gingiilor și o cavitate bucală curată
”Ronțăitul” morcovilor este foarte benefic pentru gingii și dinți. Mestecat bine, morcovul curăță și dezinfectează, reglează pH-ul din gură și ajută la întărirea gingiilor.
– face pielea să strălucească
Morcovii au fost folosiți dintotdeauna în combinații pentru creme de față și de mâini, folosite împotriva ridurilor, dar și pentru a reduce din vizibilitatea unor cicatrici în urma arsurilor, eczemelor, furunculelor. De altfel, morcovul se pune direct pe rana proaspătă acolo unde este cazul, iar măștile pentru față cu morcov crud sunt recunoscute ca fiind printre cele mai răcoroase și benefice. Un consum regulat de morcov ajută în păstrarea unei epiderme sănătoase și strălucitoare.
– excelent în combaterea cancerului de plămâni și de colon
Morcovii au fost folosiți mereu pentru efectele terapeutice datorită sucului plin de substanțe energizante, suc extrem de benefic pentru copii, gravide și bătrâni. Pe lângă reglarea tranzitului intestinal, morcovii sunt excelenți și pentru eliminarea paraziților intestinali. Ceea ce îi face incredibili este și acțiunea lor antidiareice, purgative, cicatrizant pentru stomac, laxative și un adevărat prieten al ficatului.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii