Beneficiile consumului de pește
Beneficiile consumului de pește
31 Jul, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
4051
Marime text
Pentru un aport de vitamine, acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, dar și minerale, peștele ar trebui să fie nelipsit din meniul tuturor.
Consumat cu moderație, în general 2-3 porții pe săptămână, peștele este recomandat pentru o alimentație echilibrată.
Carnea de pește abundă în minerale cum ar fi potasiu, fosfor, iod, fier și seleniu, în proteine, vitamine (A, B12, D și E), dar mai ales în acizi grași esențiali omega-3 și omega-6.
Câteva dintre beneficiile consumului de pește identificate de nutriționiști sunt că acesta previne anemia, osteoporoza și accelerează arderile. Totodată, peștele poate sprijini organismul în a preveni diferite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul ovarian, mamar, cancerul de prostată, esofaringian, de colon, precum și cel oral.
Carnea de pește previne inflamațiile și scade riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, acesta mărește aportul de calciu în organism și poate avea efecte pozitive, spun studiile, în cazul depresiei și al tulburărilor bipolare.
Sursa foto: wikipedia.org
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii