Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:00 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile consumului de ridiche albă japoneză

ro

07 Apr, 2015 09:54 2672 Marime text
Ridichea albă japoneză, cunoscută şi sub numele de daikon, este o legumă din familia cruciferelor, cu un conţinut bogat în vitaminele C şi B, în potasiu, calciu, cupru, sulf, fosfor, fibre şi lactobacilli. De asemenea, ridichea daikon conţine antioxidanţi, fiind cunoscută şi întrebuinţată de secole pentru proprietăţile sale sedative şi de eliminare a toxinelor din sânge. Daikon este o ridiche albă gigant, cu gust aspru, piperat, apropiat de cel al hreanului, dar mai fin şi mai slab.
 
Datorită enzimelor conţinute, ridichea albă japoneză ajută la dizolvarea grăsimilor acumulate, dar şi a depozitelor de mucus. Această ridiche stimulează pofta de mâncare, protejează ficatul, facilitează digestia alimentelor, previne litiaza biliară, ameiorează bolile respiratorii, precum răceală, tusea, gripa, astmul şi bronşita. Datorită efectelor sedative, favorizează inducerea somnului, prevenind astfel tulburările provocate de insomnie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii