Beneficiile mierii de dovleac
Beneficiile mierii de dovleac
19 Apr, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
5027
Marime text
- Pe lângă afecțiunile hepatice, această miere tratează cu succes bolile cardiovasculare dar și edemul pulmonar.
Ingredientele de care avem nevoie sunt un dovleac de patru kg și două kg de miere de salcâm sau două kg de zahăr brun.
Se ia dovleacul și se spală bine, apoi se taie un capac pe unde se scot semințele din interior cu ajutorul unei linguri de lemn.Se umple dovleacul cu miere sau cu zahăr brun până când mai rămân două trei degete până la marginea tăiată.Se pune capacul la loc, după care se lipește bine cu scotch, astfel încât să nu pătrundă aerul.
Timp de 10 zile, dovleacul astfel pregătit, se lasă între-un lighean de bucătărie, de preferință la temperatura camerei într-un loc întunecos.
În acest timp, se va aduna un fel de suc, pe care îl punem un vas curat, scrie autoarea Mariana Borloveanu în cartea sa intitulată în "Leacuri mănăstirești".
Se curăță apoi dovleacul de coajă, iar ceea ce rămâne se pune în blender împreună cu sucul. Mierea formată se păstrează în borcane de sticlă, în cămară. Tratamentul durează 30 de zile, luandu- se câte o lingură de miere, cu 30 de minute înainte de mesele de dimineață și seară.
Pe lângă afecțiunile hepatice, această miere tratează cu succes bolile cardiovasculare dar și edemul pulmonar.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii