Beneficiile mugurilor de pin
Beneficiile mugurilor de pin
10 Dec, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
1659
Marime text
Folosite intern, remediile din mugurii de brad au acțiune antiseptică pulmonară, antitusivă, expectorantă și tonică, scrie antena3.ro.
Boli pulmonare. Tratamentul naturist cu muguri de brad pentru bronhopneumopatiile cronice se prepară după cum urmează: 100 g de muguri de brad zdrobiți, se macerează timp de 12 zile în 150 ml alcool de 70 de grade. Peste acest macerat se toarnă 750 ml de apă clocotită și se lasă pentru extracție într-un vas bine acoperit timp de 6 ore. Se prepară un sirop din 325 g de zahăr în 500 ml de apă. După răcire, se amestecă siropul cu extractul hidroalcoolic de muguri de brad. Se filtrează prin tifon și se păstrează la rece în sticle bine închise. Adulții vor lua zilnic 3-5 lingurițe, iar copii 3 lingurițe.
Anemie. Siropul de muguri de brad se folosește cu succes și în tratamentul împotriva anemiei la copii, carențe minerale și decalcifieri la adulți, de asemenea pentru dureri osoase la creștere pentru copii, consolidarea fracturilor, pentru rahitism, carii dentare, parodontoză și osteoporoză. Extractul din muguri de brad, sirop sau ulei, se folosește în cure îndelungate pentru rezultate eficiente.
Scorbut. Pentru efecte aperitive și diuretice se prepară berea antiscorbutică din 30 de grame de muguri de brad, 60 g de rădăcină de hrean și 30 g de frunze de hrean în 2 litri de bere proaspătă. Se beau zilnic 50-70 ml.
Extrapont. Pentru gastroenterită se înmoaie o bucățică de pâine într-o linguriță de tinctură de muguri de brad pe stomacul gol.
Răceli și gripe. Siropul din muguri de brad, recoltați primăvara numai după exploatări forestiere, se face din 200 g de muguri, 650 g de zahăr și 350 de ml de apă prin fierbere. Se iau între 5 și 8 lingurițe de sirop zilnic pentru afecțiunile respiratorii. O altă metodă mai economică și mai sănătoasă a siropului de muguri de brad se face cu 100 g de muguri pisați într-un mojar de porțelan sau piuă de lemn, care se pun într-un borcan peste care se toarnă 200 g de miere și se lasă la macerat timp de 10 zile.
Se iau 2-3 lingurițe pe zi, astfel se valorifică și cantitatea apreciabilă de vitamina C și clorofilă și se elimină și zahărul rafinat, considerat nociv pentru organism, scrie clicksanatate.ro.
Sursa foto: Wikipedia. org
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii