Beneficiile și efectele terapeutice ale urzicilor
Beneficiile și efectele terapeutice ale urzicilor
24 Jun, 2022 00:00
24 Jun, 2022 00:00
24 Jun, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1506
Marime text
![](/static/www_v2/img/logo.jpg)
![](images/stories/2022/06/23/cezara/paul-morley-dryqmhk53dy-unsplash.jpg)
![foto: unsplash/ Paul Morley](https://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2022/06/23/cezara/paul-morley-dryqmhk53dy-unsplash.jpg)
Proprietăţile terapeutice şi alimentare ale urzicilor sunt datorate bogăţiei în unele substanţe bioactive, între care predomină complexul de săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu.
În plus, există o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi K (cu acţiune antihemoragică), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).
Spre deosebire de majoritatea plantelor, urzica proaspătă este bogată în substanţe urzicante (acid formic, o enzimă şi o toxialbumină) care dau caracterul agresiv al perişorilor de pe frunze şi tulpini. Prin uscare sau fierbere, substanţele vezicante se distrug, iar proprietatea de urzicare dispare.
Citește mai departe pe astrocafe.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii