Beneficiile siropului de cătină. Cum se prepară
Beneficiile siropului de cătină. Cum se prepară
14 Apr, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
3434
Marime text
Siropul de cătină preparat cu miere este sănătos, eficient, nu conţine zahăr şi nu necesită fierbere, potrivit antena3.ro.
Cum se prepară siropul de cătină:
- Avem nevoi de un kilogram de cătină.
- Se spală bine şi se scot codiţele lemnoase, atât cât se poate.
- Se lasă să se scurgă bine de apă, apoi se dau prin storcătorul cu presare la rece sau prin maşina de tocat. Se pot amesteca şi în blender, cu o cantitate mică de apă, iar pentru a obţine sucul se storc bine printr-un tifon.
- Se obţine un suc gros, uleios.
- Sucul obţinut se amestecă foarte bine cu aceeaşi cantitate de miere
- Se pune în sticle/borcane închise ermetic şi se ţine la frigider timp de două, trei săptămâni.
- Pulpa ramasă se păstrează la frigider, într-un borcan închis ermetic şi se poate folosi la duş, ca un scrub natural, scrie secretele.com.
Indiferent de modul în care este preparată, cătina ajută la reglarea funcţiilor organismului şi creşte imunitatea.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii