Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile sucului de cartofi

ro

04 Feb, 2021 00:00 3295 Marime text
  • O cură cu suc de cartofi cruzi împiedică formarea calculilor biliari sau renali.
  • Un pahar de suc de cartofi consumat zilnic înaintea celor trei mese principale timp de două săptămâni, pentru că acesta calmează și cicatrizează mucoasa digestivă având acțiune antispastică și diuretică. 
 
Spre deosebire de alte leacuri naturiste,  la tratamentele cu cartofi putem apela în oricare dintre cele patru anotimpuri. Fie că folosim cartofi noi, fie că folosim cartofii din cămară, aceștia sunt de mare ajutor în tratarea bolilor digestive atât în stadiile acute cât si în cele cronice.
 
De asemenea, o cură cu suc de cartofi cruzi împiedică formarea calculilor biliari sau renali. Pe lângă faptul că este foarte hrănitor, sucul de cartofi păstrează intacte proprietățile benefice ale acestei legume. 
 
Pentru obținerea sucului se pot folosi atât cartofi curățați cât și cartofi cu coajă (în cazul în care să folosesc cartofi noi). Cartofii se spală bine după care se îndepărtează cu grijă toate părțile stricate sau înverzite (acestea având un conținut foarte ridicat de toxicitate).
 
Se taie apoi în patru- șase bucăți și se trec prin storcătorul de fructe și legume.
 
După două minute de centrifugare, se va obține un suc cu ușor tulbure, de culoare gălbuie, care trebuie consumat imediat, pentru că altfel oxidează și își pierde proprietățile, scrie autoarea Mariana Borloveanu în cartea sa intitulată "Leacuri mănăstirești".
 
Un pahar de suc de cartofi consumat zilnic înaintea celor trei mese principale timp de două săptămâni, pentru că acesta calmează și cicatrizează mucoasa digestivă având acțiune antispastică și diuretică.
 
 Pentru a deveni mai plăcut la gust, sucul de cartofi poate fi combinat cu două părți de suc de morcov.
 
Efectul este același.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii