Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:18 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartofii au beneficii asupra sănătăţii

ro

20 Jun, 2017 00:00 4248 Marime text
Cartoful este recunoscut şi pentru numeroasele beneficii asupra sănătăţiii. De exemplu, sucul crud de cartofi este folosit în tratarea acidităţii gastrice şi a ulcerelor, având un efect calmant şi cicatrizant asupra mucoaselor digestive.

De asemenea, datorită complexului de fier, fosfor, calciu, magneziu şi zinc, cartoful contribuie la construirea şi menţinerea structurii osoase, conform csid.ro.
Sucul crud de cartof tratează aciditatea gastrică şi ulcerele, având un efect calmant şi cicatrizant asupra mucoaselor digestive. Este emolient, bun diuretic şi antispasmodic.

Fierul, fosforul, calciul, magneziul şi zincul din cartofi contribuie la construirea şi menţinerea structurii osoase.
Fibrele, potasiul, vitamina C şi vitamina B6 din cartof, împreună cu lipsa sa de colesterol, susţin sănătatea inimii.
Cartoful este o sursă excelentă de carbohidraţi, prezenţi sub formă de amidon.

Este eficient în tratarea arsurilor, degerăturilor, crăpăturilor pielii, ulceraţiilor şi edemelor pleoapelor.
Împachetările cu cartofi acţionează asupra durerilor musculare şi articulare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii