Cartoful, sursă importantă de potasiu
Cartoful, sursă importantă de potasiu
21 Oct, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
2652
Marime text
Cartoful reprezintă o sursă importantă de carbohidraţi, vitaminele C şi B6, precum şi de potasiu, potrivit Adevărul.ro.
Potasiul conținut de cartof este un mineral care joacă un rol important în funcţionarea optimă a inimii şi a sistemului nervos. Modul de preparare face diferenţa între cartoful ca aliment sănătos şi cartoful ca aliment neprietenos.
Nutriţioniştii recunosc însă calităţile nutritive ale cartofilor. „Reprezintă o sursă importantă de carbohidraţi, vitaminele C şi B6, potasiu“, notează profesorul doctor Nicolae Hâncu, în volumul „Abecedar de nutriţie“. Specialistul atrage atenţia: „Cartofii se consumă doar gătiţi, din cauza conţinutului crescut de amidon nedigerabil.
Sub coajă, cartofii conţin cantităţi crescute de glicoalcaloizi (cel mai important fiind solanina), cu potenţial toxic. Din acest motiv nu se vor consuma cartofii expuşi prea mult timp la lumină, care devin negricioşi, loviţi sau îmbătrâniţi“.
Potasiul conținut de cartof este un mineral care joacă un rol important în funcţionarea optimă a inimii şi a sistemului nervos. Modul de preparare face diferenţa între cartoful ca aliment sănătos şi cartoful ca aliment neprietenos.
Nutriţioniştii recunosc însă calităţile nutritive ale cartofilor. „Reprezintă o sursă importantă de carbohidraţi, vitaminele C şi B6, potasiu“, notează profesorul doctor Nicolae Hâncu, în volumul „Abecedar de nutriţie“. Specialistul atrage atenţia: „Cartofii se consumă doar gătiţi, din cauza conţinutului crescut de amidon nedigerabil.
Sub coajă, cartofii conţin cantităţi crescute de glicoalcaloizi (cel mai important fiind solanina), cu potenţial toxic. Din acest motiv nu se vor consuma cartofii expuşi prea mult timp la lumină, care devin negricioşi, loviţi sau îmbătrâniţi“.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii