Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câteva ciuperci albe conțin o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală

ro

05 Nov, 2018 00:00 4037 Marime text

Prin faptul că are în compoziție iod, ciuperca este benefică în funcționarea glandei tiriode.
 
Câteva ciuperci albe conțin o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală, contribuind la reglarea tensiunii arteriale, transmite Agerpres.ro (https://www1.agerpres.ro/flux-documentare/2015/11/17/leacuri-din-gradina-ciupercile-10-53-30)
 
Ciupercile conțin factori antibiotici naturali, ce pot lupta împotriva infecțiilor.
 
O cură de 3-4 săptămâni în care ciupercile nu lipsesc din alimentație poate face sistemul imunitar rezistent în fața frigului. Vitamina D își va reface indicele valoric necesar sănătății după o astfel de cură. Ciupercile sunt singurele alimente non-animale care conțin vitamina D, atât de importantă pentru sănătatea și dezvoltarea armonioasă a organismului uman.
 
Vitamina B2 (riboflavina) din conținutul ciupercilor este benefică pentru piele deoarece îmbunătățește calitatea țesutului, iar vitamina B8 întărește firul de păr și îi conferă strălucire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii