Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:07 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce alimente să nu consumi atunci când bei cafea!

ro

14 Jul, 2024 16:40 1085 Marime text





 
  • Cafeaua poate oferi un impuls temporar de energie și alte beneficii pentru sănătate. În dieta adulților, ea joacă adesea un rol important. Cu toate acestea, ai mai jos o listă cu  alimente pe care să nu le consumi atunci când bei cafea.

De exemplu, cercetările au demonstrat că un consum moderat de cafea poate ajuta la prevenirea bolilor inflamatorii și oxidative legate de stres, cum ar fi diabetul de tip 2 și mai multe tipuri de cancer. Totuși, cafeaua poate influența și absorbția unor nutrienți, care pot scădea sau crește efectele unor alimente, conform știripesurse.ro.

Alimente pe care să nu le consumi atunci când bei cafea
Deși organismul oamenilor funcționează diferit și unii pot tolera diferite combinații de alimente, e recomandat să eviți anumite alimente atunci când îți bei ceașca zilnică de cafea
 
Citrice

Consumul de cafea împreună cu citrice poate provoca disconfort digestiv, deoarece cafeaua este acidă în mod natural. Nivelurile pH-ului cafelei sunt în medie între 4,85 și 5,13 pe o scară de la 0 la 14.


Citricele și sucurile lor sunt, de asemenea, foarte acide și pot contribui la boala de reflux gastroesofagian atunci când sunt consumate. Consumul de cafea și fructe citrice poate irita mucoasa stomacului și exacerba simptome ale afecțiunilor digestive.
Gustul acidulat al citricelor poate modifica, de asemenea, gustul cafelei, făcând-o amară și mai puțin plăcută.

 
 
Carne roșie

Cercetările indică faptul că consumul de cafea poate afecta absorbția nutrienților în intestin, în special fierul. Carnea roșie este una dintre cele mai bune surse de fier, ceea ce înseamnă că consumul de cafea cu friptura ar putea reduce beneficiile acesteia pentru sănătate.
Fierul joacă mai multe roluri critice în organism, inclusiv susținerea circulației sângelui, producția de hormoni și funcția imunitară. Anemia cu deficit de fier este una dintre cele mai răspândite probleme nutriționale din lume.

 
Lapte

Laptele este o sursă excelentă de calciu, care este esențială pentru sănătatea oaselor, funcția musculară, coagularea sângelui și producția de hormoni. O cană de lapte degresat îndeplinește 23% din valoarea zilnică recomandatăpentru calciu pentru un adult sănătos.
Cu toate acestea, cercetările indică faptul că combinarea laptelui și a cafelei poate împiedica absorbția calciului. Cu alte cuvinte, cofeina din cafea poate scădea absorbția calciului alimentar.

Alimente prăjite

Cercetările indică faptul că un consum crescut de cafea poate duce la un risc crescut de dislipidemie. Aceasta reprezintă niveluri anormale de grăsime în sânge. Dacă bei trei sau mai multe căni de cafea pe zi, îți poate crește colesterolul. Acesta din urmă afectează negativ sănătatea inimii.

Deoarece consumul de alimente prăjite în mod frecvent a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, cei care se bucură de cafea ar putea fi nevoiți să-și limiteze consumul de alimente prăjite pentru a menține sănătatea inimii.

În timp ce nevoile nutriționale variază de la persoană la persoană, cercetările sugerează că consumul de alimente prăjite de patru sau mai multe ori pe săptămână poate crește riscul de a dezvolta boli cronice.
 
 
 
Citește și
 Dacă bei cafea înainte de shopping, este posibil să cumperi mai mult
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii