Ce au în comun iaurtul, usturoiul și ceaiul?
Ce au în comun iaurtul, usturoiul și ceaiul?
27 Aug, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
1953
Marime text
Iaurtul, usturoiul și ceaiul ajută la întărirea sistemului imunitar, și nu sunt singurele. Sistemul imunitar diferă de la om la om, astfel, unii îl au mai slab, alții mai puternic. Însă, indiferent cât de repede sau cât de încet ne-am îmbolnăvi, trebuie să îi oferim organismului „putere” mereu. Pe lângă alimentele pe care le consumați zilnic, puteți include în meniul dumneavoastră și o serie de produse care ajută la întărirea sistemului imunitar.
În cazul în care nu consumați des iaurt, ar trebui să începeți să o faceți, deoarece culturile active din acest produs sunt bacterii sănătoase, care mențin tractul intestinal ferit de germenii ce produc boli.
Dacă obișnuiți să mâncați cereale la micul dejun, alegeți-le pe cele cu un conținut mare (sau exclusiv) de ovăz și orz. Acestea conțin fibre cu proprietăți antimicrobiene și antioxidante, îmbunătățesc sistemul imunitar și sporesc efectul antibioticelor.
Usturoiul poate fi considerat un aliment minune deoarece, conform unui studiu, persoanele care consumă usturoi zilnic au 90% șanse mai mici să dezvolte o răceală. Usturoiul conține un ingredient care luptă împotriva infecțiilor și bacteriilor.
Ceaiul poate fi considerat o băutură versatilă, deoarece poate fi consumat și cald, dar și rece. Persoanele care consuma cinci cești de ceai negru sau verde pe zi, timp de două săptămâni, au de zece ori mai mulți anticorpi în sânge decât cei care beau rar acest lichid.
Un fruct mai puțin preferat de unii, dar care are proprietăți nenumărate, este lămâia. Fructul galben, acrișor, are efect bacterian, antiseptic, tonic, diuretic, antianemic, remineralizant și este foarte indicat în stări febrile, boli infecțioase și astenie.
Alte alimente care întăresc sistemul imunitar sunt fructele de mare, carnea de vită, cartofii dulci și ciupercile. Fructele de mare au în componență proteine, acizi Omega-3, carnea de vită asigură necesarul de zinc și cartofii dulci păstrează pielea sănătoasă și puternică.
În cazul în care nu consumați des iaurt, ar trebui să începeți să o faceți, deoarece culturile active din acest produs sunt bacterii sănătoase, care mențin tractul intestinal ferit de germenii ce produc boli.
Dacă obișnuiți să mâncați cereale la micul dejun, alegeți-le pe cele cu un conținut mare (sau exclusiv) de ovăz și orz. Acestea conțin fibre cu proprietăți antimicrobiene și antioxidante, îmbunătățesc sistemul imunitar și sporesc efectul antibioticelor.
Usturoiul poate fi considerat un aliment minune deoarece, conform unui studiu, persoanele care consumă usturoi zilnic au 90% șanse mai mici să dezvolte o răceală. Usturoiul conține un ingredient care luptă împotriva infecțiilor și bacteriilor.
Ceaiul poate fi considerat o băutură versatilă, deoarece poate fi consumat și cald, dar și rece. Persoanele care consuma cinci cești de ceai negru sau verde pe zi, timp de două săptămâni, au de zece ori mai mulți anticorpi în sânge decât cei care beau rar acest lichid.
Un fruct mai puțin preferat de unii, dar care are proprietăți nenumărate, este lămâia. Fructul galben, acrișor, are efect bacterian, antiseptic, tonic, diuretic, antianemic, remineralizant și este foarte indicat în stări febrile, boli infecțioase și astenie.
Alte alimente care întăresc sistemul imunitar sunt fructele de mare, carnea de vită, cartofii dulci și ciupercile. Fructele de mare au în componență proteine, acizi Omega-3, carnea de vită asigură necesarul de zinc și cartofii dulci păstrează pielea sănătoasă și puternică.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii