Sănătate Ce beneficii îţi poate aduce anasonul stelat
Sănătate: Ce beneficii îţi poate aduce anasonul stelat
19 Aug, 2015 12:49
ZIUA de Constanta
1899
Marime text
Anasonul stelat este fructul unei specii de magnolii cultivate în sud-estul Asiei, în special în China, cu frunze veşnic verzi şi flori mari, de culoare galben sau roz. Fructul verde se culege înainte de maturitate şi prin uscare la soare dobândeşte nuanţe maro-roşcat. Anasonul conţine ulei volatil, metilcavicol sau izoanetol, cetone şi aldehide anisice, lipide, protide, zaharuri, amidon şi substanţe minerale.
Principalele proprietăţi ale anasonului sunt legate de afecţiunile gastrointestinale, precum digestia lentă, indigestia şi dispepsia. Acesta are şi proprietăţi carminative, antispasmodice, antivirale şi antiseptice intestinale. Prin urmare, anasonul stelat facilitează tranzitul intestinal, stimulează vezica biliară şi reechilibrează flora intestinală dereglată.
Ceaiul de anason stelat stimulează apetitul, permite eliminarea gazelor abdominale şi suprimarea aerofagiei, stimulează secreţia salivară, gastrică, intestinală şi pancreatică. De asemenea, fluidizează secreţiile nasului, fiind indicat în îngrijirea tusei şi a răcelii. Activitatea antivirală se datorează prezenţei în compoziţia anasonului a acidului shikimic, un compus care blochează replicarea virusurilor gripale A şi B, responsabile de gripa porcină şi aviară.
Principalele proprietăţi ale anasonului sunt legate de afecţiunile gastrointestinale, precum digestia lentă, indigestia şi dispepsia. Acesta are şi proprietăţi carminative, antispasmodice, antivirale şi antiseptice intestinale. Prin urmare, anasonul stelat facilitează tranzitul intestinal, stimulează vezica biliară şi reechilibrează flora intestinală dereglată.
Ceaiul de anason stelat stimulează apetitul, permite eliminarea gazelor abdominale şi suprimarea aerofagiei, stimulează secreţia salivară, gastrică, intestinală şi pancreatică. De asemenea, fluidizează secreţiile nasului, fiind indicat în îngrijirea tusei şi a răcelii. Activitatea antivirală se datorează prezenţei în compoziţia anasonului a acidului shikimic, un compus care blochează replicarea virusurilor gripale A şi B, responsabile de gripa porcină şi aviară.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii