Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:09 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce beneficii poate aduce consumul ceaiului din flori de prun

ro

26 Jan, 2021 00:00 5407 Marime text
  • Din cele mai vechi timpuri, prunele au fost preferate celorlalte fructe, datorită conținutului a numeroase minerale.
  • Din bătrâni, se știe că prunele, ajutate cu alcool și zahăr fac minuni în majoritatea bolilor.
Marele avantaj al prunelor este acela că fac parte din categoria fructelor care pot fi consumate în toate anotimpurile.

Din cele mai vechi timpuri, prunele au fost preferate celorlalte fructe, datorită conținutului a numeroase minerale: fier, calciu, potasiu, seleniu, dar și de votaminele A, B și C, alături de antioxidanți care protejează celulele organismului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, care stau la originea bolilor cardiovasculare, neurodegenerative și a cancerului de colon.

Din bătrâni, se știe că prunele, ajutate cu alcool și zahăr fac minuni în majoritatea bolilor. O cură cu astfel de licoare revigorează întregul organism. Siropul de prune se poate obține atât din fructe proaspete cât și din prune uscate, scrie autorea Mariana Borloveanu, în cartea sa intitulată "Leacuri Mănăstirești".

Frunzele au și ele proprietăți care ajută în tratarea afecțiunilor digestive. Primăvara, când pomii sunt înfloriți se poate face un tratament cu flori proaspete, infuzate cu lapte. Ceaiul din flori de prun este cel mai eficient purgativ și se folosește în cure de trei-cinci zile. Se bea dimineața, pe stomacul gol, și seara, înainte de culcare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii