Ce conţin mandarinele
Ce conţin mandarinele
24 Nov, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3346
Marime text
Mandarinele, la fel ca şi restul fructelor citrice, reprezintă o sursă importantă de vitamine şi minerale. Aceste fructe au proprietăţi specifice care aduc numeroase beneficii organismului uman şi care pot ajuta la menţinerea unei stări optime de sănătate. Mandarinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant foarte puternic ce este capabil să neutralizeze efectele radicalilor liberi din corp, inclusiv a radicalilor care sunt rezultatul expunerii la soare şi care sunt mai dificil de combătut.
Aceste fructe mai conţin betacaroteni, luteină şi zeaxantină. Lipsa acestor trei elemente poate determina daune grave pentru sănătatea oculară şi scădea capacitatea corpului de a se apăra de diverse boli. Datorită conţinutului bogat în flavonoide, mandarinele ajută la reducerea nivelelor de colesterol rău şi la oprirea creşterii celulelor cancerigene. Flavonoidele funcţionează ca antioxidanţi şi inhibitori ai inflamaţiei din corp, reducând astfel posibilitatea de a suferi de boli cronice, inclusiv de cancer. Totodată, conţin fibre insolubile ce facilitează tranzitul intestinal, reduc riscul de a suferi de diverticuloză şi tratează simptomele problemelor gastrointestinale, dar şi fibre solubile care ajută la reducerea nivelelor de colesterol rău şi la controlul nivelului de glucoză din sânge.
În coajă, este prezentă o cantitate substanţială de limonen, un principiu antioxidant care întârzie îmbătrânirea pielii. De asemenea, din coajă este extras un ulei esenţial, care combate anxietatea şi insomnia, vindecă acneea şi seboreea, previne vergeturile, mai ales în timpul sarcinii.
Aceste fructe mai conţin betacaroteni, luteină şi zeaxantină. Lipsa acestor trei elemente poate determina daune grave pentru sănătatea oculară şi scădea capacitatea corpului de a se apăra de diverse boli. Datorită conţinutului bogat în flavonoide, mandarinele ajută la reducerea nivelelor de colesterol rău şi la oprirea creşterii celulelor cancerigene. Flavonoidele funcţionează ca antioxidanţi şi inhibitori ai inflamaţiei din corp, reducând astfel posibilitatea de a suferi de boli cronice, inclusiv de cancer. Totodată, conţin fibre insolubile ce facilitează tranzitul intestinal, reduc riscul de a suferi de diverticuloză şi tratează simptomele problemelor gastrointestinale, dar şi fibre solubile care ajută la reducerea nivelelor de colesterol rău şi la controlul nivelului de glucoză din sânge.
În coajă, este prezentă o cantitate substanţială de limonen, un principiu antioxidant care întârzie îmbătrânirea pielii. De asemenea, din coajă este extras un ulei esenţial, care combate anxietatea şi insomnia, vindecă acneea şi seboreea, previne vergeturile, mai ales în timpul sarcinii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii