Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:24 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce efecte terapeutice are graviola

ro

17 Aug, 2015 13:30 2263 Marime text
Graviola (Annona Muricata) este o plantă nativă a pădurilor tropicale Amazoniene şi a celor din Brazilia. Fructul ţepos verde din copacul Guanabana are carnea albă şi foarte moale, cu seminţe mari şi negre, iar aroma sa variază de la picant la foarte dulce. În mod tradiţional, frunzele şi mugurii au fost folosite ca antibiotic natural de către triburile locale pentru a trata diferite boli infecţioase. Graviola este utilizată pentru a lupta împotriva infecţiilor grave, ca întăritor al sistemului imunitar.
 
Graviola are efect antibacterian, antihelmintic, anticonvulsivant, antidepresiv, antifungic, antimicrobian, antispasmic, antitumoral, antiviral, astringent, cardiac, reduce ritmul cardiac, febrifug, hipotensiv, sedativ şi vermifug. Datorită acestor proprietăţă, distruge celulele canceroase şi opreşte creşterea tumorilor. Mineralele conţinute de graviola ajută la întărirea oaselor şi la prevenirea osteoporozei.
 
Conţinutul bogat în fibre ajută procesul de digestie, previne constipaţia şi tulburările digestive, iar carbohidraţii din graviola reprezintă o sursă foarte bună de energie. Graviola, în acelaşi timp, sprijină buna funcţionare a celulelor organismului, ajută la distrugerea bacteriilor, paraziţilor. De asemenea, ajută la reglarea tensiunii arteriale şi la calmarea nervilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii