Ceaiul de ceapă, efecte nebănuite ale asupra organismului
Ceaiul de ceapă, efecte nebănuite ale asupra organismului
31 Dec, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
1958
Marime text
Ceaiul de ceapă (indiferent de culoarea legumei) are o mulțime de proprietăți medicinale.
În afara de mirosul specific, gustul unui ceai de ceapă difera in functie de de tipul legumei folosite (roșie, galbena, alba etc), scrie antena3.ro.Istorie si origini
Ceapa este cultivata si folosita inca din antichitate. Ceaiul de ceapa salbatica era folosit de mamele din tribul Blackfeet pentru a transfera proprietatile sale benefice catre bebelusii lor. In schimb, tribul Cheyenne folosea ceaiul de ceapă pentru reduce durerile cauzate de bubele din cap.
Beneficii pentru sanatate
Substantele fitochimice din ceaiul de ceapa precum disulfidele, trisulfidele, cepaene si vinil-ditiina cresc eficacitatea vitaminei C în lupta impotriva toxinelor periculoase din organism. In plus, aminoacizii ajuta la eliminarea metalelor grele din corp, ceea ce inseamna ca sustin detoxifierea.
Ceai de ceapa. Sanatatea inimii
Tiosulfinatele din ceaiul de ceapa impiedica celulele rosii sa formeze cheaguri de sange, ceea ce inseamna reducerea riscului de blocare a unui vas de sange, care este una din cauzele principale ale afectiunilor inimii. Dialil disulfidul din ceapa poate reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor, adica scade riscul de boli cardiovasculare.
Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii