Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiul de ghimbir accelerează metabolismul

ro

04 Oct, 2014 09:33 1821 Marime text
Ceaiul de ghimbir reprezintă o excelentă sursă de vitamine din grupul B, C, D şi A, dar şi de minerale, precum magneziu, calciu, potasiu, cupru și mangan. Datorită proprietăților tonice, antiemetice, antiseptice, expectorante, antifungice, antivirale, analgezice, hipotensive, antispasmodice, antiinflamatorii, antibacteriane și antifebrile, ceaiul de ghimbir întărește sistemul imunitar, este eficient în tratarea răcelilor, datorită faptului că decongestionează căile nazale superioare, umezeşte muscoasa gâtului, ajută la ameliorarea tusei și favorizează expectoraţia.
 
Ceaiul de ghimbir asigură o parte importantă din antioxidanții necesari combaterii efectelor radicalilor liberi și acționează eficient asupra depozitelor de grăsime. Consumat cu regularitate, accelerează metabolismul și topește celulele adipoase, calmează durerile de cap, datorită efectului antiinflamator, scade riscul de cancer de colon și ovarian, și slăbește rezistența celulelor canceroase la tratamentele specifice, în special la chimioterapie.
 
De asemenea, acest ceai îmbunătățește circulația sângelui, previne apariția bolilor cardiace, combate senzația de greață, inclusiv a grețurilor din timpul sarcinii. În plus, ceaiul de ghimbir poate preveni apariţia diareei, a flatulenţelor, balonării şi indigestiei. Totodată, împiedică nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri stomacale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii