Ceaiul de urzici, util împotriva căderii părului
Ceaiul de urzici, util împotriva căderii părului
03 Apr, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
4123
Marime text
Urzica este folosită drept aliment, plantă medicinală, ceai, tonic energizant sau ca materie primă pentru obţinerea firelor pentru ţesături. Reprezintă o sursă importantă de proteine, fier şi alte minerale esenţiale pentru sănătatea organismului.
Consumul ceaiului de urzici combate astenia de primăvară, ajută la reducerea retenţiei de apă, la eliminarea stărilor de anemie şi la recuperarea energiei după naştere. Datorită efectelor antiinflamatorii pe care le are, acest ceai este de mare ajutor în reducerea durerilor provocate de osteoartrite, tendinite, artrită reumatoidă sau gută.
Ceaiul de urzici este util şi împotriva mătreții și căderii părului. Acest tratament presupune o cantitate de urzici proaspete sau uscate de aproximativ 1,5 kg de frunze care se pun într-o oală de 5-6 litri plină cu apă rece și apoi se pun pe foc mic. După ce ajung la fierbere, se mai lasă să stea câteva minute, apoi se lasă la răcit. Cu amestecul obţinut, se spală părul de trei ori în două săptămâni.
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Consumul ceaiului de urzici combate astenia de primăvară, ajută la reducerea retenţiei de apă, la eliminarea stărilor de anemie şi la recuperarea energiei după naştere. Datorită efectelor antiinflamatorii pe care le are, acest ceai este de mare ajutor în reducerea durerilor provocate de osteoartrite, tendinite, artrită reumatoidă sau gută.
Ceaiul de urzici este util şi împotriva mătreții și căderii părului. Acest tratament presupune o cantitate de urzici proaspete sau uscate de aproximativ 1,5 kg de frunze care se pun într-o oală de 5-6 litri plină cu apă rece și apoi se pun pe foc mic. După ce ajung la fierbere, se mai lasă să stea câteva minute, apoi se lasă la răcit. Cu amestecul obţinut, se spală părul de trei ori în două săptămâni.
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii