Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro Cercul – potențialul unei vieți

ro

07 Aug, 2021 00:00 2814 Marime text
  • În ultima perioadă, cercul a fost figura geometrică ce m-a urmărit în toate poveștile și Jocurile din Webinarii și alte proiecte.
Am discutat în cadrul programului Femina despre Cercul de femei, care se adună ocazional în jurul focului sau în Natură, pentru a împărtăși creativitatea și imaginația.

Sau despre Cercul de femei strânse la clacă, pentru a toarce lâna (citește, pentru a  transforma haosul fuiorului într-un fir coerent, ce poate fi înfășurat pe un fus și folosit pentru țesut). Toarcerea fuiorului, dincolo de activitatea strict femeiască pe care o descrie, este și simbolul transformării haosului în ordine, a necreatului și potențialului în fire și pânze cu care se pot croi haine și țesături.

Cercul de femei se strânge și cu alte ocazii: în trecerile mari ale vieții – tip începuturi (nașteri, botez), praguri importante (aniversări, căsătorie, absolvirea unei etape) și finaluri (înmormântare).

Cercul vieții este vegheat nu doar de ursitoare, spiritele feminine din lumea de energie. El este ghidat și îndrumat de înțelepciunea femeilor mai vârstnice și cunoscătoare.

Cercul se întâlnește la hore, la sfatul bătrânilor înțelepți, la toate întâlnirile în care participanții se află pe picior de egalitate.

Cu participanții la programul de detoxifiere organizat împreună cu studioul Vitality Constanța în ianuarie – martie 2021 am discutat despre cercurile rinichilor, cercuri care se structurează pas cu pas într-o minunată Floare a Vieții (formată din cercuri suprapuse).

În cadrul programului am trecut pas cu pas de la cercul primordial (ovulul), la două cercuri (Vesica pisces, sau simbolul diviziunii),  apoi la trei cercuri, simbolul tetraedrului și focului, la patru cercuri și apariția pătratului sau rombului sacru, la cele cinci cercuri olimpice și ale simțurilor, cele 6 și 7 cercuri ale Seminței vieții, pentru a ajunge la 8 cercuri, un nucleu complet de Floare a vieții.

Creșterea numărului de cercuri și a complexității modelului format cu ajutorul lor ne-a ajutat să realizăm că din mișcări simple, putem obține efecte complexe, în întregul corp. De aceea, la programul de detox am folosit de multe ori mișcări blânde, simple, dar cu acțiune profundă. Și multe cercuri  făcute cu brațele, cu picioarele, cu articulațiile, cu gâtul și capul.


Articulațiile mari ale corpului permit mișcări circulare (umerii, șoldurile).

În limbajul zilnic, cercul se găsește în vibrația șovăielii sau nesiguranței.

ÎNCERC.

Acest cuvânt, folosit adesea când cineva este pus să facă pentru prima oară o acțiune nouă și necunoscută, ne indică progresia procesului de învățare.


ÎN-CERC.

Adică, la început, pentru a învăța, oricine se învârte ”în cerc”, de mai multe ori, pentru că nu prea iese din prima, orice se dorește a se stăpâni.

Atunci, știi că nu se va strădui prea mult. Pentru că dacă de la început este dispus să ”în-cerc-e” de mai multe ori, va face lucrurile superficial, știind că va putea să mai repete de mai multe ori, până îi va ieși.

Și atunci, cum se răspunde mai eficient la o solicitare de a face ceva, mai ales când nu știi sau nu stăpânești prea bine tehnica.

A intenționa, în loc de a ”în-cerca” înseamnă asumare și angajament.

Intenția este direcția în care se duce energia. Dacă îmi pun energia într-o acțiune, ea are toate șansele să se transforme în rezultate concrete.
Cercul este un simbol puternic al lumii prezente.

Am găsit într-o carte spirituală simbolul  cercului folosit pentru descrierea potențialului vieții unui om.

Diametrul cercului este linia ”condiționării” sociale, cea pe care societatea ne îndeamnă să mergem de la naștere la dispariție.

Pentru social, destinul omului este o linie dreaptă.

Te naști, împlinești așteptările părinților, îți vezi de treabă și mori cât mai discret fără să deranjezi pe nimeni.

Linia dreaptă.

Dar întregul cerc reprezintă POTENȚIALUL pe care îl are un om într-o încarnare, într-o viață definită pe pământ. În acest cerc este tot ce are el nevoie, tot ce poate să obțină în cursul vieții. Acest potențial este necunoscut la naștere și el se explorează treptat, se descoperă și se desfășoară pe parcursul vieții.
Cercul este potențialul vieții.

Un om înaintează zi de zi de-a lungul liniei. Când și când, explorează în jur, făcând cercuri mai mici sau mai mari, dar toate ÎN JURUL LINIEI acceptate de social.

În copilărie, cercurile sunt mai mari, pentru că nu există teamă și spiritul de aventură este mai mare.

Pe măsură ce apar experiențe și diferite învățături / înțelegeri, cercurile se restrâng. Către finalul vieții, linia dreaptă este alegerea tuturor.

Foarte rar, în cursul unei vieți, un om este pe deplin în contact cu soarta sa.

Există foarte multe părți din potențialul său pe care nu le atinge (nu le explorează) niciodată.

Multe îi sunt date, posibil, omului, dar cât de departe se aventurează el în necunoscut, depinde de persoană.

De-a lungul vieții, fiecare își ajustează continuu viziunea sa asupra lumii.

Doar dacă alege în mod deliberat să urmeze semnele primite și să-și exploreze potențialul existent, un om poate completa golurile care lipsesc.

Oricine o poate face. Nu oricine alege să o facă.

Cercul este un model perfect al evoluției noastre interioare și exterioare.

Lumea în care ne învârtim este un cerc.

Veți protesta spunând că noi locuim pe o sferă.

Da, numai că nouă ne apare ca fiind un cerc, pe care îl explorăm cât de bine putem. Dacă dorim să percepem sfera, avem nevoie să ne ridicăm mult de la pământ.

Să explorăm necunoscutul din puncte de vedere complet neobișnuite.

Propun să petrecem anul 2021 ca pe o călătorie tip cerc, ca o evoluție dintr-un punct în altul, urmărind cu atenție direcția în care ne îndrumă energia și semnalele corpului nostru.

Dacă ne acordăm cu multă încredere la corpul nostru, el ne poate ajuta să înțelegem cât mai bine potențialul destinului nostru.

Și să ne aventurăm cu precauție, dar cu încredere, în necunoscutul, pe care să-l transformăm în noul nostru loc de aventură.

Cercul vieții, cercul ființării, cercul geometriei, toate cercurile – sunt doar metafore frumoase. În realitate, nu există cercuri. Ci forme geometrice circulare, adică energia circulă, se schimbă, se transformă și se metamorfozează continuu.

Tot ce putem să facem în fața miracolului Vieții este să o observăm cu admirație, în tăcere.

Așa închidem cercul.

Sursă text: www.centrulnatura.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii