CentrulNatura.ro Custard Apple, un fruct excelent împotriva sindromului de oboseală cronică
CentrulNatura.ro: Custard Apple, un fruct excelent împotriva sindromului de oboseală cronică
23 Oct, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3274
Marime text
- Gustul acestui fruct este extrem de plăcut, mai ales când este foarte copt.
- Custard Apple are acțiune benefică asupra vederii – prin conținutul în anti-oxidanți și vitamina C
- În India – acest fruct este considerat ”un fruct al custard săracilor” – pentru că este disponibil tuturor.
Custard Apple = mărul dulce, Sitaphal sau Sareefa (în India) – este un fruct special din Asia și America centrală și de Sud – în zona tropicelor.
Este fructul unei plante numite Annona reticulata (sau varietățile A. Cherimola sau A. Squamosa).
Gustul acestui fruct este extrem de plăcut, mai ales când este foarte copt (foarte moale) și solzii exteriori se curăță ușor, unul câte unul.
Arborele de Măr dulce este un arbore mic, nu foarte atractiv, destul de rezistent, care necesită puțină îngrijire
Acțiuni medicinale recunoscute ale fructului:
– acțiune benefică asupra vederii – prin conținutul în anti-oxidanți și vitamina C
– acțiune benefică asupra inimii (prin doctrina semnăturilor – seamănă destul de bine cu o inimă – și are și gustul aproape asemănător unei căpșuni – fruct cunoscut a acționa benefic asupra inimii!)
– echilibrul apei și hidro-electrolitic – și acțiune benefică asupra articulațiilor și reumatismului
– un fruct excelent împotriva sindromului de oboseală cronică
– o sursă minunată de energie pentru organism – și foarte bun în curele fructariene de detoxifiere
În India – acest fruct este considerat ”un fruct al custard săracilor” – pentru că este disponibil tuturor.
În America centrală și restul Asiei – este savurat de toată lumea.
Localnicii îl folosesc pentru diferite tipuri de dulciuri (înghețata din Custard apple este apreciată), dar nouă ne-a plăcut foarte mult ca atare și este unul dintre fructele pe care vi le recomandăm din inimă, dacă veți călători în țări tropicale.
Nu uitați – este important să fie copt – adică extrem de moale – și dacă este prea tare – poate fi lăsat câteva zile în cameră, până se ”coace” (la fel, precum bananele, avocado și mango).
Sursa text: Centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii