Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:11 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Felurile de mâncare gătite, în special cele cu carne, sunt pline de otrăvuri

ro

26 Jan, 2022 00:00 2733 Marime text
  • Oamenii nu observă presiunea uriașă exercitată de apele de la o inundație care apasă pereții unui baraj.Dar atunci când barajul, care a rezistat și s-a clătinat mult timp sub impactul apelor cedează, cauza demolării sale este pusă pe seama pietricelei accidental aruncate de un copilaș. 


Cea mai mare greșeală a biologilor dependenți de hrana gătită este miopia lor. Ei inchid ochii acelor rele care le apar neglijabile și nu prevăd consecințe serioase ce rezultă mai devreme sau mai târziu din cauze aparent minore.

 
Să ne ilustrăm această declarație cu câteva exemple. Felurile de mâncare gătite, în special cele cu carne, sunt pline de otrăvuri. Nimeni nu observă otrăvirea cronică ce se produce imperceptibil tot timpul și chiar atunci când drept rezultat al otrăvirii ficatul, inima sau rinichii sunt afectate ulterior, disfuncția lor este atribuită unor cauze ”necunoscute”.
 
Când otrăvirea este severă și este însoțită de diaree și vărsături, este considerată o tulburare digestivă. Prin ”indigestie” sau ”toxi-infecție alimentară” se înțelege doar starea care afectează întregul organism și amenință victima cu moarte imediată.
 
 Câte vieți inocente nu sunt sacrificate în acest fel!
 
Oamenii nu văd mizeria ce trece în arterele și venele lor din mâncarea introdusă zilnic, și cum se depun straturi după straturi pe pereții vaselor, îngustând trecerile și blocând brusc circulația sângelui, într-o bună zi – circumstanță considerată de cei miopi drept ”neașteptată”.
 
Oamenii nu observă presiunea uriașă exercitată de apele de la o inundație care apasă pereții unui baraj. Dar atunci când barajul, care a rezistat și s-a clătinat mult timp sub impactul apelor cedează, cauza demolării sale este pusă pe seama pietricelei accidental aruncate de un copilaș. Deja am discutat despre concepția corectă pe care un consumator de alimente crude o are despre cauza cancerului. Împotriva acesteia, cei 400 de ”agenți carcinogenetici” prezentați nouă de către oamenii de știință, dependenți de mâncarea gătită, printre aceștia aflându-se și iritațiile mecanice sau fumul de țigară, nu au un efect mai mare decât acea pietricică aruncată de un copil.

Fiecare organ are milioane de celulele ce colaborează și prin care este îndeplinită funcția acelui organ.
 


 
Când nutriția impusă celulelor este lipsită de anumiți constituienți esențiali, celulele încep să-și piardă vitalitatea și să se îmbolnăvească. Rezervele de energie intră și ele în acțiune, dar și ele sunt curând epuizate. Atâta timp cât organul își îndeplinește funcția, într-un fel sau altul, oamenii miopi nu văd becul roșu; dar când organul nu-și mai poate îndeplini sarcinile, ei spun că acesta este bolnav și recurg la medicamente.
 
 Dar este posibil ca o pastilă sau o doză de otravă să poată înlocui constituienții nutritivi din alimentele care au fost arse în foc ani de zile și să ajute celulele bolnave să-și reia capacitatea pentru munca lor specializată?
 
După ce stau în tractul digestiv zile întregi, cantitățile de carne, ouă, unt și brânzeturi încep să putrezească și produc inflamația intestinelor, simptomul cel mai obișnuit al acesteia fiind diareea. Dar când un copil are un episod de diaree, vina este pusă pe coaja de la fructe descoperită nedigerată în scaune.
 
Nimeni nu se întreabă cum ar putea coaja fructelor să producă inflamație în intestinele unui copil, în condițiile în care aceasta nu putrezește și nu se descompune ci părăsește corpul neschimbată în câteva ore după ce a fost introdusă. Întreaga tragedie rezultă din faptul că oamenii privesc alimentele precum ouăle, carnea, untul și brânza drept ceva normal și esențial, iar fructele ca pe ceva secundar, care pot fi mâncate sau nu.
 

Uneori, se consideră chiar că este necesar să se interzică copiilor consumul de fructe, pentru a ”nu-i deranja la stomac”.
 
 
Sursa text: www.centrulnatura.ro
 
 
Sursa foto: Pixabay

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii