Centrulnatura.ro Halva raw-vegan
Centrulnatura.ro: Halva raw-vegan
20 Nov, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2314
Marime text
- Rețetă delicioasă pentru un desert consistent, de la Alexandra Mihai, studentă la București – care se bucură de savorile alimentației vii!
- o cană jumătate de semințe crude de floarea soarelui, in, migdale, susan
- 3 linguri praf de roșcove
- 2 linguri miere
- vanilie, după gust
- fructe proaspete/uscate
- Mod de preparare:
- Se râșnesc semințele până ajung la consistența făinii.
- Se omogenizează cu praful de roșcove, mierea și vanilia. Se ornează cu fructe și se ține la frigider o oră, după care se poate servi.
Pentru cei aflați pe dieta de detoxifiere – să nu uitați că semințele, de toate felurile – sunt destul de ”greu” de digerat de către ficat. Așadar, dacă aveți probleme cu ficatul sau fierea, acest desert delicios este recomandat rar – și doar în momentele în care apar ”pofte” pentru vechile gusturi – din vechea alimentație.
Comparativ cu halvaua ”obișnuită” de pe piață – care este plină de zahăr, coloranți sau alte substanțe de stabilizare – acest produs raw-vegan este extrem de sănătos și rapid procesabil de un organism aflat în detoxifiere.
Cu puțină imaginație și multă bunăvoință – veți descoperi în bucătăria fără foc – resurse nesfârșite de desfătare culinară!
Poftă bună tuturor!
Sursă foto: unsplash.com/Helena Yankovska
Sursă text: www.centrul-natura.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii