Centrulnatura.ro Informație, nu medicație
Centrulnatura.ro: Informație, nu medicație
06 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2948
Marime text
- În 1940, dr. J. H. Tilden scria că nu avem nevoie de medicamente și tratamente medicale, ci avem nevoie de informație și educație pentru sănătate.
În 2014 – peste 90% dintre oameni încă mai cred că dacă înghițim cutii de pastile chimice putem vindeca boli, și că putem consuma otrăvuri chimice precum cola sau redbull sau produse colorate în albastru și verde, în cutii arătoase – timp de mulți ani de zile – și să ne menținem sănătatea.
Și tot peste 90% dintre oameni cred că bolile sunt ceva din exterior – care ”ne lovesc” când ne este lumea mai dragă – în plină sănătate și fericire.
Și se străduie să se protejeze de boli rugându-se și mergând la biserică, unde se plătesc acatiste, în loc să încerce să înțeleagă care este RESPONSABILITATEA fiecăruia în producerea PROPRIEI suferințe.
Gândirea publicului, în general, a rămas plină de MAGIE și de frica necunoscutului.
Deși suntem în secolul Internetului – al telefoniei mobile – al miniaturizării și călătoriei cu avionul.
Medicina este încă impregnată de ”credințe” (orice manual foarte serios de medicină are în dreptul capitolului despre ”cauzele bolilor” fraza celebră ”nu se știe de ce apare, dar credem că…..”).
Așadar – medicina modernă NU CUNOAȘTE cauza multor boli și înlocuiește de multe ori ȘTIINȚA cu CREDINȚA.
De aceea, etichete precum ”cancerul” – sau ”bolile autoimune” – dar și altele – sunt adevărate ”sperietori” pentru publicul larg – care le privește drept niște ”condamnări” la suferință, primite de la un Divin necruțător, pentru ”păcate” neprecizate și indefinite.
Gândirea magică a rămas o componentă importantă din cunoașterea generală a oamenilor.
Mai mult ca niciodată, în secolul XX este nevoie de INFORMAȚIE și EDUCAȚIE.
Pentru că manipularea socială a informației a atins cote de neimaginat înainte de era Internetului.
Mediile științifice pot susține orice – oricând – oricât – cu multiple ”dovezi științifice”.
Sănătatea a devenit o afacere extrem de bănoasă – în care multe industrii își împart felii suculente.
Omul de rând este pierdut în hățișul informației – și nevoia de educație pentru sănătate SIMPLĂ și cu BUN SIMȚ este mai mare ca niciodată.
Așa cum mai spuneam în multe alte articole – nu puneți nisip în rezervorul unei mașini și apoi încercați să o porniți. Pentru ca știți că nu va funcționa.
La fel și cu animalele – nu îi veți da unei pisici să mănânce grăunțe și nici unei găini să mănânce carne – pentru că știți că nu o va face (nici chiar dacă este foarte înfometată) – pentru că fiecare specie are alimentația sa specifică – adaptată anatomiei și funcției sale.
Nici o specie din Natură nu consumă hrană ambalată, congelată, procesată și sub formă de prafuri.
Doar animalele domestice pe care omul le chinuie în prizonieratul locuințelor sale – acceptă pastile sub formă de mâncare. Cu prețul a nenumărate suferințe – foarte asemănătoare cu cele ale stăpânilor.
Animalele preferă hrană vie – în stare cât mai naturală – și cât mai proaspătă.
Doar așa își păstrează starea de sănătate a organismului fizic.
Medicina veterinară n-ar fi existat – dacă animalele domesticite și care trăiesc pe lângă om ar fi fost hrănite corespunzător nevolilor lor.
Pentru că oamenii nu știu să se hrănească pe ei – au uitat complet care sunt necesitățile organismelor lor – nu știu să-și hrănească nici animalele.
Și atunci – se confruntă cu ”degradări” și ”tulburări” ale mașinilor biologice numite corpuri – pe care încearcă apoi să le trateze cu pastile și cu chirurgie.
Când te trezești și deschizi ochii către absurditatea vieții umane și a animalelor domestice – care începe cu ALIMENTAȚIA total eronată – și se termină în suferință și boală – ajungi să pui multe multe întrebări cu privire la validitatea modului de organizare social.
NEVOIA DE EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE este mai importantă în prezent ca niciodată.
Pentru că de ea depinde supraviețuirea nostră în prezent.
Suntem mai mulți ca niciodată pe acest Pământ – dar și mai bolnavi și vulnerabili ca niciodată.
Trăim din ce în ce mai puțin – vieți superficiale și scurte – fără măcar a avea timp să aflăm cine suntem și ce avem de făcut pe pământ.
Tot dr. Tilden spunea că adevărata viață începe la 60 de ani, pentru că abia atunci ai maturitatea mentală și emoțională, bazată pe totalitatea experiențelor de viață – pentru a putea să iei decizii în favoarea propriei persoane (majoritatea iluziilor se spulberă până la acea vârstă), cu înțelepciune și discernământ.
Abia după 60 de ani poți începe ”să trăiești cu adevărat” – conștient și dedicat propriei tale fericiri.
În plus, la 60 de ani – majoritatea persoanelor s-au mai eliberat de constrângerile sociale (se apropie pensia, copii sunt la casele lor) și au reușit să înțeleagă cum funcținează legile materialității (au și ceva resurse disponibile).
Ar fi foarte util ca oamenii să-și poată păstra corpul fizic într-o stare cât mai bună, astfel încât să mai aibă 40-60 de ani în care să se bucure de tot ceea ce au dobândit în primii 60 de ani ai vieții.
Acest lucru este posibil – întrucât corpul omenesc este proiectat pentru o viață de 100-150 de ani și chiar mai mult.
Cu fiecare înghițitură de mâncare necorespunzătoare – ne scurtăm această posibilitate incredibilă – și ne aducem corpul într-o stare de degradare care ne împiedică să ne bucurăm exact de perioada cea mai potențial importantă a vieții.
Partea incredibilă a funcționării mașinăriei miraculoase numite ”corp omenesc” este abilitatea sa de REGENERARE – REFACERE și REÎNTINERIRE – prezentă permanent în fiecare dintre celulele sale. În momentul în care oprim intoxicarea corpului – și permitem ”curățenia” și ”auto-repararea” sa (da, corpul se repară singur – nu avem nimic altceva de făcut decât să-l lăsăm în pace!) – toate miliardele de celule ale corpului se echilibrează în ritmul lor natural.
Totul se reface, în acest organism uimitor.
De fapt, totul se reface în Natură.
Chiar dacă distrugem barbar o parte din Natură (cum se întâmplă în războaie și conflicte), treptat, în timp, vegetația se reface și locul respectiv este acoperit și dispare.
Așa au dispărut civilizații întregi acoperite de junglă și pădure.
Și probabil, așa va dispare și civilizația care suntem noi – în momentul în care rata de distrugere va atinge un punct critic (în interiorul corpurilor fizice).
Distrugerea unei civilizații a venit întotdeauna dinăuntru.
Dușmanii exteriori nu au fost decât oportuniștii care au sesizat momentul potrivit pentru atac.
Niciodată un imperiu aflat în culmea succesului nu a fost cucerit în acea perioadă. Ci doar în momentele sale de declin.
Imperiul roman sau cel otoman, dar și civilizația mayașă sau egipteană – s-au distrus ”dinăuntru” – s-au degradat treptat în interior.
La fel și civilizația prezentă constată o distrugere treptată a organismelor omenești – dinăuntru – din interior.
Rata fertilității oamenilor scade de la o generația la alta (din ce în ce mai multe cupluri au dificultăți în a concepe copii), la fel și calitatea sănătății și vigorii copiilor scade de la o generație la alta (copiii prezenți sunt atât de bolnăvicioși și fragili încât te îndoiești de abilitatea lor de a supraviețui dincolo de perioada adolescenței).
De aceea, nu ne mai mirăm de ”gândirea magică” din filozofia oamenilor, oglindire a ”gândirii magice” din medicină.
Educația a fost înlocuită cu fascinația științei, care nu este decât o acoperire pentru comerț și pentru dominația banului – de cele mai multe ori.
Educația presupune eforturi personale de a afla adevărul.
Educația presupune RESPONSABILITATEA aplicării practice a informațiilor și transformarea cunoașterii teoretice în CERTITUDINE a trăirii.
INFORMAȚIA este ușor de anulat, cu o altă informație contrară.
EXPERIENȚA este mai greu de dat la o parte – când are susținerea timpului.
Avem nevoie mai mult ca niciodată de INFORMAȚIE VALIDĂ – susținută de confirmări practice.
Multe dintre articolele publicate pe site-ul nostru vă invită la propriile experiențe și confirmări.
Nu credeți ce se scrie în articole.
Nu credeți nimic din ce vi se spune.
Încercați și aveți propriile experiențe.
Și abia după aceea puteți decide – în cunoștință de cauză – dacă informațiile prezentate merită împrăștiate sau nu.
Cu cât aveți mai multă informație – cu atât aveți nevoie de mai puțină medicație.
SĂNĂTATEA este un preț bun de plătit pentru CUNOAȘTERE.
Bibliografie: The Midcellaneous writings of J. H. Tilden, M. D. – compiled 1957 Health Research – www.healthresearchbooks.com
Sursa text: www.centrulnatura.ro
Sursa foto: unsplash.com/ Kalen Emsley
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii