Centrulnatura.ro Salată cu măr, țelină, morcovi, avocado
Centrulnatura.ro: Salată cu măr, țelină, morcovi, avocado
09 Oct, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3150
Marime text
- Am primit o rețetă nouă de la Bianca Matei, aflată pe dietă „de detoxifiere” de circa 3 ani.
- În ultimele luni, am discutat și descoperit împreună modalități noi și interesante de pregătit feluri de mâncare „raw-vegan” mai gustoase și mai ”satisfăcătoare” pentru organism.
Legumele, în special rădăcinoasele, dar și Cruciferele (precum varza, conopida, brocolli) – au nevoie să fie lăsate la „înmuiat” sau „marinat” – în suc propriu sau suc de citrice – pentru digestia mai bună a fibrelor vegetale.
Bianca propune una dintre rețetele „clasice” (salate de țelină cu măr și morcov), într-o variantă un pic modificată – devenită astfel EXTREM DE GUSTOASĂ.
Modul de preparare (relatat chiar de ea):
„Morcov cu țelină ras și ținut la frigider o noapte
Adăugat în momentul preparării:
1 măr dulce tăiat bucatele
1 avocado copt
Chives tăiat mărunt
Pătrunjel
Mărar
Uitați- vă ce culori!
Fără dressing. Nici măcar lămâie.
Morcovul, țelina și mărul au lăsat suc suficient:
Merită încercat! Mie mi-a plăcut foarte foarte mult!”
Vă încurajez să testați diferite modalități de a pregăti legumele și fructele crude, și mai ales – de a COMBINA fructele cu legumele – în cadrul salatelor, dressing-urilor, supelor raw și a altor feluri preparate.
Fructele acide și semi-acide se combină foarte bine cu legumele (și oferă partea de suc și dulceață, pe care o caută organismul nostru într-un fel de mâncare).
Dar puteți încerca ORICE fel de combinație – funcție de imaginația pe care o aveți.
Fiecare dintre noi își vă descoperi preferințele, dorințele și felurile de mâncare care satisfac nevoile propriului organism!
Succes la „bucătărit” și Poftă bună tuturor!
BONUS la această salată – „brânză de caju cu turmeric, chives și mărar” (tot rețeta de la Bianca”)
O punguță caju crud înmuiat 24 de ore
2 linguri drojdie inactivă
1 linguriță turmeric
Chives- cât doriți…
mărar - 1 legătură
Am băgat totul în Blender….
Servit pe ardei roșu!
Mi-am adus aminte de brânzica de vacă cu mărar pe care o făcea mama!
Sursă text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii