Sănătate Cicoarea, un înlocuitor sănătos al cafelei
Sănătate: Cicoarea, un înlocuitor sănătos al cafelei
18 Jun, 2015 13:15
ZIUA de Constanta
2299
Marime text
Cicoarea este o plantă erbacee care creşte spontan la marginea drumurilor şi este folosită din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile ei vindecătoare. În scop terapeutic se foloseşte atât rădăcina, cât şi partea aeriană. Cicoarea are un conţinut ridicat de fier, magneziu, calciu, fosfor şi vitamine. Această plantă are proprietăţi antioxidante şi inhibă radicalii liberi.
Ceaiul de cicoare este unul dintre cei mai buni înlocuitori ai cafelei. Cicoarea protejează inima şi ficatul, în timp ce cafeaua consumată în cantităţi mari poate avea efecte negative, precum nervozitate, anxietate, iritabilitate, tensiune arterială crescută sau afecţiuni ale ficatului. Ceaiul de cicoare are proprietăţi revitalizante, combate astenia, depresia sau starea de somnolenţă, stimulează digestia şi secreţia biliară.
De asemenea, cicoarea este ideală în curele de slăbire, deoarece conţine inulină, o formă de fibră alimentară care oferă senzaţia de saţietate. În plus, consumul frecvent de ceai de cicoare reduce vâscozitatea sângelui şi a plasmei. Cicoarea împiedică formarea pietrelor la fiere, stimulează funcţia pancreasului şi normalizează glicemia, fiind eficientă în caz de diabet zaharat. În acelaşi timp, favorizează eliminarea toxinelor din organism, stimulează funcţia cerebrală, creşte atenţia şi îmbunătăţeşte memoria.
Ceaiul de cicoare este unul dintre cei mai buni înlocuitori ai cafelei. Cicoarea protejează inima şi ficatul, în timp ce cafeaua consumată în cantităţi mari poate avea efecte negative, precum nervozitate, anxietate, iritabilitate, tensiune arterială crescută sau afecţiuni ale ficatului. Ceaiul de cicoare are proprietăţi revitalizante, combate astenia, depresia sau starea de somnolenţă, stimulează digestia şi secreţia biliară.
De asemenea, cicoarea este ideală în curele de slăbire, deoarece conţine inulină, o formă de fibră alimentară care oferă senzaţia de saţietate. În plus, consumul frecvent de ceai de cicoare reduce vâscozitatea sângelui şi a plasmei. Cicoarea împiedică formarea pietrelor la fiere, stimulează funcţia pancreasului şi normalizează glicemia, fiind eficientă în caz de diabet zaharat. În acelaşi timp, favorizează eliminarea toxinelor din organism, stimulează funcţia cerebrală, creşte atenţia şi îmbunătăţeşte memoria.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii