Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci alimente sănătoase de consumat toamna

ro

07 Oct, 2016 00:00 2470 Marime text
Meniul sănătos nu ar trebui să fie un lux şi nici complicat de compus. De fapt, alimentele sănătoase ar trebui introduse zilnic în mesele noastre în moduri cât mai diverse.

De la legume şi fructe până la diverse sortimente de carne, CSID a realizat o listă cu topul celor mai sănătoase alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta ta:

Bananele

În timp ce acest fruct tropical este un favorit american, bananele sunt de fapt clasificate ca plante medicinale. Sunt o sursă bogată de potasiu, sporind capacitatea efectivă a organismului de a absorbi calciul probiotic şi crescând dopamina, noradrenalina şi serotonina - substanţe chimice ale creierului care contracarează depresia.

Mandarinele

O mandarină are mai mulţi antioxidanţi decât o portocală, iar acest fruct puternic, dar mic, este plin de fibre solubile şi insolubile, care joacă un rol important în reducerea riscului de îmbolnăvire şi reprezintă de asemenea un punct de sprijin în managementul greutăţii. Mandarinele sunt o sursă bună de luteină şi zeaxantină, care ajută la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi cataracta. Studiile pe animale au sugerat faptul că flavonoidele găsite în mandarine pot fi de ajutor în protecţia împotriva diabetului de tip 2 şi a bolilor de inimă, aşa că este recomandat să foloseşti coaja de pe fructe şi legume, pentru a profita de beneficiile uleiurilor naturale ale fructului.

Cartofii dulci

Chiar dacă aceştia au zahăr într-o cantitate mai mare faţă de cartofii albi, sunt un pachet portocaliu plin de nutrienţi. Un cartof dulce mare conţine o doză foarte mare de vitamina A, esenţială pentru vedere şi pentru sănătatea aparatului reproductiv. Cartofii dulci conţin de asemenea vitamina B, fibre, potasiu şi un antioxidant numit glutation, care poate spori imunitatea şi sprijină metabolismul.

Tonul

Experţii recomandă populaţiei generale, precum şi femeilor însărcinate sau celor care alăptează, să consume o porţie de fructe de mare pe săptămână pentru a stimula sănătatea creierului şi pentru a evita riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Alegerea de peşte bogat în acizi graşi esenţiali omega-3, cum ar fi tonul sau chiar conservele de ton, poate spori imunitatea, sănătatea inimii şi poate chiar reduce depresia postpartum. Totuşi, este recomandat consumul moderat de acest tip de alimente, întrucât conţine cantităţi ridicate de mercur.

Iaurtul grecesc cu 2% grăsime

Iaurtul convenţional este o sursă excelentă de calciu, potasiu şi proteine, dar soiurile greceşti au dublu de proteine, jumătate de sodiu şi jumătate din carbohidraţii iaurtului normal. Probioticele, cum ar fi Lactobacillus acidophilus şi Lactobacillus, sunt adesea adăugate în iaurt, sporind creşterea bacteriilor intestinale sănătoase şi susţinerea imunităţii, afirmă cei de la The Times.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii