Ciupercile sunt bogate în antioxidanți
Ciupercile sunt bogate în antioxidanți
09 Aug, 2017 23:59
ZIUA de Constanta
1657
Marime text

O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta își poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire.
Ciupercile pot fi consumate în salate, în mâncăruri, anumite specii fiind considerate o delicatesă. În funcție de specie, unele se consumă crude, altele preparate.
Fibrele din ciuperci joacă un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos. Un compus (eritadenina) din ciupercile numite ''shiitake'' ajută ficatul să proceseze colesterolul.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii