Sănătate Coacăzele negre, recomandate celor care vor să-şi fortifice organismul
Sănătate: Coacăzele negre, recomandate celor care vor să-şi fortifice organismul
11 Jul, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
1596
Marime text
Coacăzul înfloreşte în lunile aprilie-mai, iar fructele sale, nişte boabe negre, se culeg în a doua parte a verii. Printre substanţele conţinute de coacăze, se numără vitaminele B şi C, proteine, acizi organici, flavonoizi, tanini, săruri minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor şi potasiu. Aceste fructe au proprietăţi antiinfecţioase, depurative, cicatrizante, sudorifice şi de scădere a nivelului de colesterol din sânge. Datorită acestor proprietăţi, coacăzele contribuie în tratamentul oboselii, stresului, anemiei, insomniei, hipertensiunii arteriale, insuficienţei respiratorii şi asteniei.
Consumul de coacăze negre, pe de altă parte, îmbunătăţeşte funcţia rinichilor şi circulaţia sanguină, stimulează activitatea sistemului nervos central, facilitează digestia, eliberează organismul de toxine, măreşte acuitatea vizuală şi reduce inflamaţiile musculare. Aceste fructe sunt indicate în tratarea tuberculozei pulmonare, artritei, reumatismului şi gutei.
Coacăzele negre reduc sensibilitatea infecţiilor respiratorii şi reglează tulburările specifice debutului menopauzei. Aceste fructe pot fi consumate ca atare sau pot fi introduse în preparate culinare, în gemuri, jeleuri sau sosuri, reprezentând un ingredient eficient pentru reţete gustoase.
Consumul de coacăze negre, pe de altă parte, îmbunătăţeşte funcţia rinichilor şi circulaţia sanguină, stimulează activitatea sistemului nervos central, facilitează digestia, eliberează organismul de toxine, măreşte acuitatea vizuală şi reduce inflamaţiile musculare. Aceste fructe sunt indicate în tratarea tuberculozei pulmonare, artritei, reumatismului şi gutei.
Coacăzele negre reduc sensibilitatea infecţiilor respiratorii şi reglează tulburările specifice debutului menopauzei. Aceste fructe pot fi consumate ca atare sau pot fi introduse în preparate culinare, în gemuri, jeleuri sau sosuri, reprezentând un ingredient eficient pentru reţete gustoase.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii