Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:37 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Coarnele, utile în tratarea afecţiunilor digestive

ro

15 Sep, 2015 17:28 2183 Marime text
Coarnele sunt fructe de pădure mici, de culoare roşie sau galbenă, care se coc din septembrie până în octombrie. Ele reprezintă un remediu natural în tratarea a numeroase afecţiuni. Această apreciere se datorează proprietăţilor astringente, cicatrizante, antidiareice şi dezinfectante ale plantei. Coarnele au efect energizant, de stimulare a poftei de mâncare şi de combatere a anorexiei. Ele conţin vitaminele C, A, B şi PP, calciu, potasiu, tanini, cornină, acizi organici, glucide, caroten, pectine, celuloză, zaharuri şi apă.
 
Aceste fructe de pădure sunt folosite în tratarea diareei, dizenteriei, crampelor stomacale, hemoroizilor, enteritelor, enterocolitelor, paraziţilor intestinali, eczemelor şi bolilor de ficat.  Datorită proprietăţilor hemostatice, coarnele sunt eficiente şi în hemoragii nazale şi combat stările febrile cauzate de gripă şi răceală. Decoctul din scoarţă de corn este utilizat la tratarea dermatozei, iar tinctura din frunze, scoarţă şi fructe de corn este indicată în tratamentul rectocolitei ulcero-hemoragice.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii