Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Condimentul care reduce greaţa

ro

09 Jul, 2015 15:59 1898 Marime text
Originare din Indonezia, cuişoarele sunt de fapt bobocii florilor roz ai arborelui de cuişoare. Aceştia sunt culeşi manual şi se usucă până capătă culoarea maro. Cuişoarele au un gust picant şi dulce în acelaşi timp, foarte aromat. Ele sunt bogate în antioxidanţi, mangan, acizi graşi Omega-3, vitaminele C şi K, calciu, magneziu, fibre, flavonoizi şi eugenol, un ulei volatil cu proprietăţi antiinflamatorii. Cuişoarele au efecte antifungice, antibacteriene, antiseptice, antioxidante şi analgezice. Acest condiment reduce greaţa şi stările de vomă, ameliorează durerile dentare.
 
Cuişoarele are proprietăţi expectorante, ameliorează durerile în gât şi luptă împotriva viruşilor şi bacteriilor. De asemenea, sinuzita poate fi ameliorată tot cu ajutorul cuişoarelor. Ele ajută la relaxarea musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, în combaterea flatulenţei şi a indigestiei, ameliorează stările de vomă, diareea, balonările sau durerile de stomac. Aroma cuişoarelor calmează, eliberează organismul de stres şi îndepărtează oboseala. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii