Sănătate Consumul moderat de vin reduce tensiunea arterială
Sănătate: Consumul moderat de vin reduce tensiunea arterială
10 Sep, 2015 13:48
ZIUA de Constanta
1387
Marime text
Printr-o compoziţie chimică foarte amplă (zaharuri, acizi organici, glicerol, compuşi fenolici, aminoacizi, vitamine şi săruri minerale), vinul asigură un deosebit aport nutritiv şi mineralizant pentru organism. După o hrană copioasă cu carne şi multă grăsime, un pahar de vin este de nelipsit, deoarece contribuie la eliminarea rezidurilor din intestin. Cele mai clare efecte pozitive ale vinului sunt legate de afecţiunile inimii şi ale sistemului circulator.
Vinurile albe, de exemplu, sunt diuretice şi au rol în stimularea digestiei. Cele roşii, bogate în tanini, sunt astringente şi ajută la absorbţia vitaminei B12. Consumul moderat de vin roşu reduce tensiunea arterială, previne apariţia bolii Alzheimer şi mai multe boli oculare, care apar odată cu vârsta. Totodată, protejează celulele de distrugere. Vinul roşu conţine şi resveratrol, o substanţă care imită o moleculă ce se găseşte în mod natural în organismul uman şi care, dacă este activată, reduce stresul şi distrugerea celulelor.
Vinurile albe, de exemplu, sunt diuretice şi au rol în stimularea digestiei. Cele roşii, bogate în tanini, sunt astringente şi ajută la absorbţia vitaminei B12. Consumul moderat de vin roşu reduce tensiunea arterială, previne apariţia bolii Alzheimer şi mai multe boli oculare, care apar odată cu vârsta. Totodată, protejează celulele de distrugere. Vinul roşu conţine şi resveratrol, o substanţă care imită o moleculă ce se găseşte în mod natural în organismul uman şi care, dacă este activată, reduce stresul şi distrugerea celulelor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii