Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum ne folosim cât mai profitabil energia

ro

11 Jul, 2022 00:00 1619 Marime text

Dacă pierdem energie sub formă de bună dispoziție, sănătate, bani sau dragoste înseamnă că undeva se produc niște scurgeri. Nu e vorba de niciun parazit care ne-a invadat lumea interioară. Pierderea are loc pe proprietatea noastră și putem s-o remediem. Viața înseamnă folosirea cât mai profitabilă a energiei. De fapt, întrebarea nu este dacă există viață după moarte, ci dacă există viață înainte de moarte.

Iar pentru a răspunde la întrebare și pentru a trăi, nu mai trebuie să facem lucruri care ne secătuiesc energia, ci să încercăm s-o sporim. Moise ne-a transmis cele zece porunci care ne învață cum să facem acest lucru, dar 

A) Nimeni nu vrea să i se poruncească; 
B) Charlton Heston nu mai vrea să fie Moise și a devenit șef la NRA; 
C) Nimeni nu are răbdare să descarce de pe internet cele zece porunci.

Iată deci, concentrat, tot ce trebuie să știi:

Fă ceea ce te umple de viață, nu ceea ce te deprimă.

Motivul pentru care nu te afli acolo unde îți dorești să fii este că faci lucruri pe care nu vrei să le faci. Pare simplu și așa și este. (Una dintre cele mai obișnuite metode folosite de cei care vor să dețină puterea sau controlul este să complice totul, deși cea mai bună rezolvare a unei probleme este și cea mai simplă.) Trebuie, bineînțeles, să faci și lucruri neplăcute, dar nu atât de multe câte faci acum.

Dacă ai canaliza energia irosită pe lucruri care nu-ți plac spre ceva care-ți face plăcere, ce ar trebui să schimbi?

Investindu-ți timpul și energia în lucruri care te trag înapoi, mori câte puțin în fiecare zi. Puterea de a trăi se diminuează treptat și devii tot mai pesimist. Biblia vorbește de oameni care au trăit sute de ani, iar în zone îndepărtate există oameni care au depășit o sută de ani. Duc o viață simplă și nu și-o irosesc uitându-se la cei care-și spală rufele murdare la televizor. Pur și simplu trăiesc mai aproape de natură, mănâncă iaurt și au grijă de animale.
 
 

Citește continuarea pe astrocafe.ro.
 

 
Sursa foto: Pexels 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii