Sănătate Cum putem întări organismul slăbit
Sănătate: Cum putem întări organismul slăbit
13 Aug, 2015 13:39
ZIUA de Constanta
3445
Marime text
Pentru a întări organismul slăbit, se recomandă completarea necesarului de vitamine şi minerale, prin anumite produse cu conţinut ridicat în săruri nutritive, uşor asimilabile. Elementul mineral absolut indispensabil în procesul de fortifiere a organismului, în special al copiilor, este fierul. Acesta se găseşte în cantităţi mai mari în legume (spanac, salată, morcov, pătrunjel, usturoi, praz), fructe (caise, piersici, prune, nuci, smochine uscate, curmale, ananas), dar şi în alte produse, precum germeni de grâu, gălbenuş de ou şi caşcaval.
Zincul este un alt mineral esenţial pentru organism, care se găseşte în peşte, carne, ficat, ouă, lactate şi legume. Vitamina A se poate procura prin consumul de morcov, spanac, varză, conopidă, pătrunjel, fasole verde, caise şi pepene galben. Vitamina B1 se găseşte mai ales în cartofi, fulgi de ovăz, fructe şi drojdie. Necesarul de vitamina B2 se asigură prin consumul de germeni de cereale, tărâţe, drojdie de bere. Printre alimentele bogate în vitamina C se numără lămâile, varza, ardeiul, pătrunjelul, fasolea verde, cartofii, conopida şi afinele. Ovăzul, ceapa, usturoiul, morcovul, varza, spanacul şi soia sunt bogate în vitamina E, în timp ce fasolea, ciupercile şi nucile sunt bogate în vitamina H.
Zincul este un alt mineral esenţial pentru organism, care se găseşte în peşte, carne, ficat, ouă, lactate şi legume. Vitamina A se poate procura prin consumul de morcov, spanac, varză, conopidă, pătrunjel, fasole verde, caise şi pepene galben. Vitamina B1 se găseşte mai ales în cartofi, fulgi de ovăz, fructe şi drojdie. Necesarul de vitamina B2 se asigură prin consumul de germeni de cereale, tărâţe, drojdie de bere. Printre alimentele bogate în vitamina C se numără lămâile, varza, ardeiul, pătrunjelul, fasolea verde, cartofii, conopida şi afinele. Ovăzul, ceapa, usturoiul, morcovul, varza, spanacul şi soia sunt bogate în vitamina E, în timp ce fasolea, ciupercile şi nucile sunt bogate în vitamina H.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii