Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum să foloseşti în avantajul tău planta coada-calului

ro

26 Aug, 2015 00:00 2459 Marime text
Coada-calului este o plantă erbacee, perenă, care creşte în fâneţe, câmpuri, ogoare şi maluri cu tufişuri. Ea conţine oxid salicilic, gluteolină, palustrină şi palustridină, fitosterină, precum şi numeroşi acizi şi vitamine. În medicina populară, această plantă medicinală a fost apreciată încă din timpurile îndepărtate, datorită proprietăţilor sale hemostatice, responsabile cu oprirea hemoragiei, şi efectelor benefice în cazul bolilor renale şi vezicale grave.
 
De asemenea, coada-calului este utilă în răni necrozate, în abcese canceroase sau osteoporoză, în dureri reumatice, artritice şi nevralgice. Pentru eliminarea nisipului la rinichi, al calculilor renali şi vezicali (pietre la rinichi şi la vezică), se fac băi de şezut fierbinţi cu coada-calului, şi, în acelaşi timp, se bea ceai cald preparat din această plantă. Ceaiul de coada-calului are proprietăţi diuretice, hemostatice, antiinflamatorii, prin intermediul cărora întăreşte şi remineralizează oasele şi unghiile, ajută împotriva reumatismului, eczemelor şi neurodermitelor.
 
Acest ceai, totodată, este util în cazuri de insuficienţă cardiacă, angină pectorală, bronşite, anemie, gută, colecistită, reumatism, ulcer gastrointestinal şi hemoragii. Spălăturile şi băile cu coada-calului sunt de folos în cazul inflamaţiilor purulente ale unghiilor şi al rănilor vechi care nu se vindecă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii