Cum trebuie consumată sfecla
Cum trebuie consumată sfecla
18 Dec, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
2755
Marime text
Sfecla roșie este folosită de obicei în salate, ciorbe, smoothie-uri sau pusă la murat, informează romaniatv.net.
Dar știai că sucul legumei poate fi substitutul perfect pentru băuturile energice atunci când ai nevoie de energie pentru a termina activitățile zilnice?
Leguma roșie este sursă importantă de vitamine, minerale și compuși organici, de care organismul are nevoie pentru a-și putea îndeplini funcțiile. În plus, are un conținut redus de calorii și nu conține colesterol. Iată care sunt beneficiile sfeclei roșii asupra sănătății
Îmbunătățește sănătatea inimii
Fibrele din sfeclă ajută la reducerea nivelului de colesterol rău și al trigliceridelor. În același timp, crește nivelul colesterolului bun din corp, reducând astfel riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare.
Prin consumul sfeclei roșii, vei preveni infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral și arteroscleroza.
Previne anumite tipuri de cancer
Bea suc de sfeclă de 2-3 ori pe săptămână. Compușii din legumă vor inhiba mutația celulară și vor încetini creșterea anumitor tumori. Sfecla roșie are capacitatea de a preveni cancerul de colon, de piele și pe cel pulmonar.
Întărește sistemul imunitar
Sfecla roșie este sursă bogată de vitamina C, substanță nutritivă care stimulează activitatea celulelor albe din sânge și care întărește sistemul imunitar, prevenind infecțiile.
Previne problemele oculare
Leguma roșie conține betacaroten, care previne problemele oculare.
Cataracta și degenerescența maculară sunt două afecțiuni care apar odată cu înaintarea în vârstă.
Așadar, pentru a nu le dezvolta, consumă sfeclă roșie. Include acest suc la dieta ta, și bea-l cel puțin o dată pe săptămână.
Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii